Miralcamp implementa el sistema de reg automàtic per ser més sostenible

Redacció | Foto: Ajuntament de Miralcamp

L’Ajuntament de Miralcamp ha arranjat la vorera de la Travessia C del Grup Bellavista, situada davant de la pista de la petanca, a causa del mal estat en què es trobava i als desnivells produïts per l’arbrat existent fins ara. Per tot això, l’equip de govern ha optat perquè fer la substitució total del paviment, aprofitant l’avinentesa per instal·lar-hi un sistema de reg automàtic i nous escocells, on s’han plantat de noves espècies d’arbres més adequades a les zones de la vorera. A més a més, s’han construït diversos accessos adaptats. Amb tota aquesta obra es pretén garantir la mobilitat dels vianants i l’accés dels veïns als seus habitatges, així com fer un pas més cap a la sostenibilitat i la gestió eficient de l’aigua millorant les infraestructures del poble.

Des de l’empresa encarregada de la instal·lació del reg automatitzat, Tecnologia i Regs de Bellpuig, expliquen que, ara, cada arbre compta amb el seu sortidor d’aigua, que emet 2,2 litres l’hora, i que es pot activar i desactivar a distància i de forma personalitzada segons el consum que es consideri necessari en cada moment. A més, els arbres s’han canviat perquè els anteriorsfeia una quarantena d’anys que estaven plantats i feien una arrel molt grossa i molt potent que aixecava el paviment, indiquen des de Tecnologia i Regs de Bellpuig. Amb aquesta actuació s’han plantat dues varietats d'arbres que s’alternen al llarg de la vorera, amb menys arrel i unes característiques ornamentals que embelliran el carrer. Es tracta del Ligustrum japonicum (popularment conegudes com a troanes), un arbre de fulla perenne que es mantindrà verd tant a l’estiu com a l’hivern; i la Prunus cerasifera pissardii (prunera borda), que fa una floració molt espectacular, similar a la dels ametllers del japó.

Un seguit de millores al cementiri municipal

Per altra banda, recentment també han finalitzat les obres al cementiri municipal, que han donat continuïtat al seguit de millores que s’han anat realitzant a l’espai en aquests darrers anys. Així, s’han acabat de construir trenta-sis nous nínxols i vuit columbaris dobles, amb l’objectiu de poder oferir un millor servei funerari a les famílies del poble que ho necessitin.

També en aquest equipament s’ha instal·lat, per tal de garantir una gestió responsable de l’aigua, un sistema de reg automàtic en tots els parterres (on trobem xiprers i plantes arbustives) que funciona amb programadors i que substitueix la quinzena d’aixetes que hi havia anteriorment i que s’havien d’activar manualment per algú de la brigada. “Això implica un estalvi en el consum d’aigua bestial, primordial avui dia, ja que permet regar per dies amb una freqüència diferent en funció de la temperatura, assenyalen des de Tecnologia i Regs de Bellpuig, que afegeixen que aquest nou sistema també garanteix que les plantes tinguin l’aigua suficient i necessària i que, per tant, es mantinguin en un estat òptim.