Miralcamp instal·la un sistema de control a l’omplidor per gestionar el consum d’aigua

Redacció | Foto: Ajuntament de Miralcamp

L'omplidor de botes municipal de Miralcamp disposa ara de més sortidors i d'un nou sistema automàtic que permet gestionar i controlar el consum d'aigua. Aquestes millores sorgeixen de la voluntat de promoure i garantir un consum responsable de l'aigua a través d'aquesta instal·lació destinada a usos agrícoles, que ha passat de tenir dos sortidors a tenir-ne cinc (amb funcions diverses).

Ara, els usuaris poden fer servir l'omplidor a través d'una aplicació que els assigna una clau d'identificació, sempre que sigui amb una finalitat únicament agrícola (ja sigui per destinar l'aigua a tractaments fitosanitaris als camps o als horts), i després d'haver signat el compromís de mantenir en bon estat la instal·lació.

Aquestes innovacions, que inclouen també la instal·lació d'un comptador i d'un lector de claus d'accés, tenen com a principal finalitat l'estalvi d'aigua, permetent només als usuaris que estan donats d'alta fer-ne ús. El nou sistema contempla que es puguin arribar a generar fins a una seixantena de claus d'accés.

L'actuació s'ha completat amb l'arranjament del paviment existent al voltant de l'omplidor (de 220 metres quadrats), que es trobava en mal estat, així com amb el canvi dels focus halògens que il·luminaven la instal·lació per uns altres de LED de baix consum. A més, també s’ha instal·lat una teulada per protegir del sol i de la pluja el quadre de control, així com també s’han numerat els sortidors per facilitar-ne el seu ús i localització.

El seguit de millores representa un pas més cap a la sostenibilitat, i se suma a altres accions que s’han dut a terme en aquesta línia per tal de garantir un consum responsable de l’aigua, com la instal·lació de sistemes de reg automàtic en totes les zones verdes públiques de la vila.