Miralcamp recupera la festa de la floració Firacamp

La darrera edició de la mostra s'havia celebrat el 2019 i l'anterior equip de govern va deixar de celebrar-la
Imatge d'arxiu de la fira Firacamp ©JosepAPérez
photo_camera Imatge d'arxiu de la fira Firacamp ©JosepAPérez

Aquest diumenge 7 d'abril Miralcamp tornarà a celebrar Firacamp, la festa de la floració, un certamen que no se celebrava des del 2019 i que l'actual govern, liderat per l'alcalde Melcior Claramunt, ha decidit recuperar després que deixés de dur-se a terme.

L’alcalde Melcior Claramunt ha explicat es tracta d’un certamen “que no se’l va inventar l’Ajuntament, sinó que va ser un impuls de les entitats”, motiu pel qual l’han recuperat

Presentació del programa de Firacamp 2024 ©JordiBonilla
Presentació del programa de Firacamp 2024 ©JordiBonilla

Els actes previs van començar aquest dimecres amb una conferència del meteoròleg Francesc Mauri sobre el canvi climàtic i l'agricultura. Mauri va assegurar que durant el cap de setmana faria “gairebé calor”.

El dissabte 6 hi haurà un tast de vins del Castell del Remei al pavelló poliesportiu, mardiat amb productes de Formatges Camps i Argal. El centenar d’inscripcions es van exhaurir en pocs dies.

La jornada de diumenge arrencarà a les nou del matí amb l'esmorzar popular al camp de bitlles i amb la 3a Trobada de Tractors Antics, que aplegarà més de 70 tractors, el que suposa el rècord de participació històric, segons Claramunt.. A partir de les deu, es posaran en marxa la trobada de plaques de cava, els passejos amb carruatge i els jocs de Gira la Fira.

Hi haurà una ruta ciclista amb gimcana pel terme municipal organitzada pel club BTT Miralcamp

Durant tot el matí hi haurà prop de 35 parades d'artesania, alimentació i productes de proximitat als voltants de la plaça Sant Jaume i el pavelló poliesportiu, així com d’entitats locals com els sardanistes, les puntaires o l’associació de runners, que presentarà la Cursa de la Bassella.

A dos quarts de dotze tindrà lloc un taller de pintura infantil al pavelló, a càrrec de Judit Sanmartí, autora del cartell d'aquesta edició i veïna de Miralcamp. Clourà el 7è Firacamp un vermut musical a càrrec de l'Associació Gitana i el Jovent de Miralcamp.