Mollerussa acull el Campionat de Catalunya de Clubs el pròxim 30 d’octubre en el marc del 44è Cros Culleré

Redacció | Foto: Ajuntament de Mollerussa

Mollerussa serà seu el pròxim 30 d’octubre en el marc del 44è Cros Ciutat de Mollerussa Memorial Josep Ignasi Culleré del Campionat de Catalunya de Clubs, puntuable pel Gran Premi Català de Cros i que obrirà les portes als clubs millor classificats per participar en el Campionat d’Espanya de Clubs, que tindrà lloc a Atapuerca (Burgos) el cap de setmana del 12 i 13 de novembre. Aquest matí se n’ha fet la presentació a l’Ajuntament de Mollerussa amb la participació de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; de la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, Mercè Rosich, i del seu director tècnic, Quim Erta; així com del president de l’Associació Atlètica Xafatolls, Xavi Puigredón.

Solsona ha agraït la confiança de la federació en Mollerussa per poder organitzar un campionat d’aquestes característiques, l’únic que es fa a les Terres de Lleida i per al qual s’espera que passin 1.500 atletes, entre federats i escolars, de tot Catalunya. En aquest sentit, ha posat en relleu el fet que el campionat s’emmarca en la 44a edició del Cros Culleré, la qual avala la tradició esportiva de la ciutat en aquesta disciplina. Per la seva part, la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme ha assegurat que per l’organisme que presideix Mollerussa és un referent i ha destacat el repte organitzatiu que suposa acollir aquest esdeveniment selectiu, ja que obre classifica els representats catalans a l’estatal.

Pel que fa al desenvolupament de la matinal esportiva, es desenvoluparà des de les 9 del matí a cavall entre la pista d’atletisme, des d’on es faran totes les sortides, i la zona de l’hípica i la zona alta del Circuit d’Autocrós, en un recinte delimitat, accessible per al públic i amb bona visibilitat, segons ha indicat el president dels Xafatolls, el qual ha afegit que respecte al circuit de l’any passat s’han fet unes petites modificacions per fer-lo més atractiu i també més ràpid. En concret, s’habilitaran 5 circuits diferents en funció de les distàncies de les curses, sent la principal la cursa sènior amb 8.000 metres, tant en categoria femenina com masculina. Així mateix, Puigredón també ha explicat que l’aparcament estarà fora del recinte esportiu, a més pròxima a la zona d’esbarjo del Parc de la Serra.

Tota la informació amb el reglament específic es pot consultar a www.crosmollerussa.cat. Val a dir que les inscripcions es tanquen el 24 d’octubre per als esportistes federats i el 25 d’octubre per als escolars.