Mollerussa celebra el dia de la Infància reivindicant els drets dels més petits

Una festa per a tots els públics i una representació teatral han estat els actes que s’han dut a terme per fomentar la participació i generar consciència vinculada a l’erradicació de la violència masclista, també entre els infants

Les referents d'Infància i Joventut de l'ajuntament de Mollerussa i el Consell Comarcal del Pla d'Urgell ©JordiBonilla
photo_camera Les referents d'Infància i Joventut de l'ajuntament de Mollerussa i el Consell Comarcal del Pla d'Urgell ©JordiBonilla

Els dies 19 i 20 de novembre Mollerussa ha commemorat el Dia Internacional dels Drets dels Infants amb una bateria d’accions que han posat el focus en els drets dels infants envers la violència masclista i estructural que també els impacta a diari.

Infants i famílies participant en la festa al pavelló de Mollerussa ©AjuntamentdeMollerussa
Infants i famílies participant en la festa al pavelló de Mollerussa ©AjuntamentdeMollerussa

El pavelló firal va acollir aquest diumenge una matinal lúdica i festiva per als més petits amb la participació d’entitats locals i amb la novetat d’un nou espai per al públic dels 0 als 3 anys. Entre les diferents activitats, va haver-hi un joc de pistes amb perspectiva feminista i un punt lila familiar vinculant la celebració amb el Dia Internacional de la Eliminació de la Violència Masclista del proper 25 de novembre.

Les activitats han estat promogudes per l’Ajuntament de Mollerussa i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell

Imatge de l'espectacle Ludere ©CiaInhabitants
Imatge de l'espectacle Ludere ©CiaInhabitants

Per altra banda, aquest dilluns el teatre L’Amistat ha acollit la representació de Ludere, una revisió del conte de la Caputxeta vermella adreçat a uns 700 alumnes de 3r i 4t d’ESO. L’actriu de la companyia Inhabitants, Marta Mora, ha explicat que es tracta d’un muntatge que vol ajudar als joves “a identificar els llops que tenen al seu voltant”, representat en les actituds masclistes del dia a dia.

El SIAD del Pla d’Urgell atén 68 dones durant el 2023

La vicepresidenta del Consell Comarcal, Maribel Zamora, també ha compartit les dades del Servei d'Atenció a les Dones del Pla d'Urgell durant el 2023. Zamora ha alertat de l’augment d’agressions sexuals ateses pel servei, que ha acompanyat a 68 dones, el 80% de les quals han acudit per casos de violència masclista. La vicepresidenta ha destacat “la importància d’accions preventives com aquesta obra” per fer-hi front.

La regidora d’Infància i Joventut, Raquel Pueyo, també ha assenyalat l’activitat per “millorar conductes i rols de gènere que ens permetin. assumir la igualtat plena”.