Mollerussa dedica el camp de treball local a la restauració de mobles que s'utilitzaran en l’espai l’Andana Jove

Sota l'eix conductor que gira al voltant dels Pirates de terra endins: a la recerca de la Gaia, que busca recuperar l’equilibri del planeta a través dels elements aire, aigua, foc es va iniciar el passat 26 de juny el cicle de Talles d'estiu per a infants de 4 a 11 anys, una activitat que es du a terme en els espais externs de l'escola Mestre Ignasi Peraire
Marc Solsona visita el camp de treball local de Mollerussa ©JosepAPérez
photo_camera Marc Solsona visita el camp de treball local de Mollerussa ©JosepAPérez

L’Ajuntament de Mollerussa, des de l’àrea de Joventut han impulsat enguany un camp de treball local dedicat a la restauració i reciclatge de mobles. Es tracta d’una iniciativa que tindrà un retorn efectiu, ja que el treball resultant formarà part de l’interiorisme de l’espai Andana Jove, que s’habilitarà en l’antiga parada d’autobusos, i formarà part  de l’Oficina Jove.

Una cinquantena de joves mollerussencs entre els 12 i 15 anys han treballat en tres torns del 3 al 21 de juliol en les dependències de Cal Duch  

Participants en el camp de treball local de Mollerussa ©JosepAPérez
Participants en el camp de treball local de Mollerussa ©JosepAPérez

Des del Consell de Participació Adolescent de Mollerussa (CPA) va sorgir la idea  de poder disposar d’un espai propi per passar temps d’oci i també deixar “volar la creativitat”. Així ho explicaven la Mariona, la Rim i la Wissal a l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona  i al director de la cooperativa de lleure Quàlia, Lluís Nadal, entitat que en fa la coordinació, en el decurs de la visita que han dut a terme aquest dimarts al camp de treball.

L’Andana Jove “és un espai que ja neix bé perquè serà tal com el volen els que l’han de fer servir” assegura Solsona. Aquest és el tercer camp de treball que s’organitza a la ciutat amb joves voluntaris després de millorar el carrer de la Vilaclosa i l’entorn de la plaça del Grup La Forestal.

L'Andana Jove

Aquest casal per al jovent amb el qual treballen tindrà tres sales definides: una, per fomentar la relació social; una altra, per l’estudi i una altra per tallers de treballs manuals o altres temàtiques en les quals es fomenti l’ecologisme, el feminisme i la participació, entre altres valors.

Tallers d'Estiu

Sota l'eix conductor que gira al voltant dels Pirates de terra endins: a la recerca de la Gaia, que busca recuperar l’equilibri del planeta a través dels elements aire, aigua, foc es va iniciar el passat 26 de juny el cicle de Talles d'estiu per a infants de 4 a 11 anys, una activitat que es du a terme en els espais externs de l'escola Mestre Ignasi Peraire. La convocatòria d'activitats estiuenques de l'Ajuntament de la capital del Pla d'Urgell ha comptat amb una mitjana de noranta inscrits per torn.

Participants en els Tallers d'Estiu Mollerussa ©JosepAPérez
Participants en els Tallers d'Estiu Mollerussa ©JosepAPérez

El preu és de 41 euros la setmana i es mantenen els descomptes del 5% en famílies nombroses o monoparentals i també per a un segon germà inscrit la mateixa setmana. L’horari és de 9 a dos quarts de 2, però es manté el servei d’acollida prèvia a partir de dos quarts de 9 sense cost addicional per a les famílies.