Mollerussa dona el tret de sortida a la celebració dels 100 anys del Teatre L’Amistat amb una gala presentada per Ares Teixidó 

Redacció | Foto: Ajuntament de Mollerussa

Mollerussa celebra enguany el centenari de la construcció d’un dels seus equipaments més emblemàtics: el Teatre L’Amistat. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha previst una programació cultural al llarg del 2023 per commemorar aquesta efemèride, una programació que tindrà el seu tret de sortida el pròxim 29 de gener a les 7 de la tarda amb una gala inaugural, la qual serà conduïda per la televisiva Ares Teixidó i comptarà amb l’actuació de Pedro, semifinalista de la primera edició del concurs Eufòria de TV3. L’entrada serà lliure perquè es vol que sigui un acte popular i participatiu per a tota la ciutadania.

Ho va explicar ahir l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, els quals van presentar també el logo identificatiu de l’efemèride que manté el format del creat pel centenari de la Societat Recreativa L’Amistat però adaptat al teatre amb la imatge de dues màscares. Solsona també va indicar que la programació prevista “a banda del component cultural i lúdic, també recorrerà el passat històric” incloent exposicions i altres activitats que es presentaran més endavant.

La gala comptarà també amb la participació de La Cremallera Teatre, la qual presentarà un assortit de gags amb els quals es farà un recorregut per la història del teatre. Així mateix, també inclourà altres ingredients que ajudin a presentar què ha significat aquest equipament per a la ciutat. Val a dir que recentment el complex ha estat fruit d’una remodelació que ha afectat tant l’interior de la cafeteria com també la façana d’aquesta, que precisament va estrenar la nova il·luminació el passat desembre. Així mateix, l’alcalde ha recordat que fa 20 anys es va dur a terme una rehabilitació integral del teatre respectant tots els elements més característics del conjunt com el manteniment del sistema de platea mòbil, que ja tenia l’antic teatre i del qual només n’hi ha un altre de similars característiques a tota Catalunya.

Inversió per construir una campana acústica per convertir-se també en auditori

A banda d’una programació cultural pensada per l’efemèride, també està previst enguany encarregar l’estudi per construir una campana acústica que permeti donar el teatre de la sonoritat pròpia d’un auditori, segons va indicar Solsona, el qual va explicar que es tracta de donar sortida a una reivindicació que millori les audicions de música, sobretot clàssica. Així mateix, també es renovaran alguns elements de tapisseria, entre altres obres menors.