Mollerussa i El Palau d’Anglesola superaran l’autovia amb un pont per a vianants de 60 metres i 2,1M€ d’inversió

Redacció | Fotos: Ajuntament de Mollerussa

Mollerussa i El Palau d’Anglesola tindran el 2023 un nou punt de connexió. Es tracta de la passarel·la per a vianants i bicicletes de més de 60 metres de longitud i amb un pressupost de 2,1 M d'euros que construirà el ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per salvar l’autovia A-2 i oferir una ruta segura i sostenible per a les persones que es desplacen d’un municipi a un altre, esdevenint també un enllaç de comunicació per a tota la comarca. Així ho han explicat aquest matí a la zona on s’ha de construir la nova infraestructura al terme d’El Palau d’Anglesola, el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, i els alcaldes dels dos municipis que se’n beneficiaran, Marc Solsona, de Mollerussa, i Francesc Balcells, d’El Palau d’Anglesola.

El subdelegat del Govern a Lleida, qui ha estat acompanyat per Juan Antonio Romero, cap de la Unitat de Carreteres de l’Estat a Lleida, ha assegurat que amb aquesta infraestructura, que ja té el projecte redactat i està pendent de ser incorporada als pressupostos per poder ser realitat l’any vinent, “se salda un deute històric” per salvar la connectivitat entre els dos municipis que va quedar truncada per l’autovia i “es recupera el pas històric per damunt de la tercera sèquia principal dels Canals d’Urgell”. Crespín, que ha assegurat que “avui és un dia d’enhorabona”, ha indicat que el ministeri impulsa aquest projecte amb una base històrica destacada a demanda dels dos consistoris implicats.

Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa ha declarat que “bona col·laboració, predisposició i visió” de les administracions alineades fa possible tirar endavant aquest projecte “amb molta celeritat” per “donar una solució de mobilitat a un problema d’immobilitat que generava l’autovia”. Així mateix, ha assegurat que “donem continuïtat històrica al pas que es va trucar amb la construcció de l’autovia i encaixa amb els projectes que s’han fet per regenerar l’arbrat de les sèquies i fer que la confortabilitat del passeig sigui en termes de sostenibilitat”.

L’alcalde d’El Palau d’Anglesola ha fet referència al fet que “un pont uneix” i amb aquest projecte es combina “la voluntat d’unir persones, territoris i institucions”. Francesc Balcells també ha esmentat la importància d’unir patrimoni natural i territori de comarca, ja que “l’autovia ens ha portat molt lluny, però també ens ha separat”.

En la presentació davant la premsa del projecte, que s’ha fet al punt on s’han d’iniciar les obres, també han participat membres de la Plataforma Canal Viu així com altres entitats vinculades a la mobilitat sostenible.