Mollerussa instal·larà dues càmeres més de videovigilància mòbils per detectar conductes incíviques per mal ús dels contenidors

Redacció | Foto: Ajuntament de Mollerussa

L’Ajuntament preveu instal·lar aquesta tardor dues càmeres més de videovigilància mòbils per detectar conductes incíviques per un mal ús dels contenidors de recollida de la brossa i per aquest motiu ja es va reservar en el pressupost del 2022 una partida de 6.000 euros, que inclou també el manteniment d’altres equips que ja estan en funcionament. Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha indicat que aquests dos nous aparells complementaran els dos que s’utilitzen per a aquesta funció ara, un de fix i un altre d’itinerant, i que des de l’octubre de 2020 en què van entrar en funcionament han incidit en tres àrees conflictives diferents. En tot aquest període, la Policia Local ha interposat un total de 42 denúncies per una infracció sancionada amb 100 euros de multa.

Solsona ha dit que s’ha demostrat que les càmeres són útils per prevenir aquest tipus de conductes incíviques que poden causar problemes de salubritat en el municipi. També ha assegurat que la seva instal·lació serveix per fer pedagogia entre la ciutadania de la necessitat de fer un bon ús dels contenidors i al mateix temps detectar situacions de desbordament per si cal incrementar la freqüència del buidatge.

Cal recordar que aquesta actuació forma part del Pla de Civisme municipal que va posar en marxa una campanya per prevenir el mal ús dels contenidors amb la qual es va aconseguir arribar a 68 comunitats veïnals i reduir les àrees conflictives detectades.