Mollerussa intensifica la campanya d'esporga d'arbres

La brigada municipal comença a treballar al tram de l’avinguda del Canal on feia més de cinc anys que no es feien tasques de poda, mentre que ja s’ha actuat a altres zones de la ciutat
Un operari treballant en l'esporga dels arbres a Mollerussa ©JordiBonilla
photo_camera Un operari treballant en l'esporga dels arbres a Mollerussa ©JordiBonilla

Els operaris de la brigada municipal de Mollerussa han començat a esporgar aquest dijous els arbres de la zona de l’avinguda del Canal, una de les que requeria un major treball després de 5 anys sense fer-hi cap actuació. Tanmateix, l’ajuntament porta unes setmanes fent treballs de poda en altres indrets de la ciutat com les places Major, Sant Jaume, Països Catalans i Manuel Bertrand, el passeig Beethoven o el grup Jaume d’Urgell, entre altres.

La pinça que s'està utilitzant per l'esporga a Mollerussa ©JordiBonilla
La pinça que s'està utilitzant per l'esporga a Mollerussa ©JordiBonilla

El regidor de Via Pública Joel Bastons ha descrit l’esporga d’enguany com una esporga “desitjada i anhelada per tothom”. El primer tinent d’alcalde ha explicat que l’avinguda del Canal es tracta de la zona tècnicament més difícil i que, per aquest motiu, s’ha implementat un sistema de retroexcavadora amb pinça per facilitar la recollida de les branques.

“Fins ara hi havia un criteri tècnic contrari a esporgar i ara ha canviat”, ha detallat Bastons

Els principals efectes de la falta de poda dels arbres, com els residus vegetals o els excrements dels estornells, està previst que minvin després d’aquesta actuació. De fet, Bastons ha assenyalat que “una bona prova que està funcionant és com es troben els espais on ja hem podat”. Amb la mesura també es preveu augmentar la seguretat, donat que els darrers temporals van provocar la caiguda de branques de gran envergadura.

La previsió que fa el consistori és que els treballs a l’avinguda del Canal durin unes dues setmanes, durant les quals hi haurà diferents trams tallats a la circulació. Posteriorment, s’actuarà en altres espais de la ciutat, com la urbanització dels Negrals, amb la voluntat d’enllestir la campanya al mes de gener.