Mollerussa invertirà 267.000 euros en la millora de la piscina coberta

Text: Redacció / Foto: Ajuntament de Mollerussa

L’Ajuntament de Mollerussa ja disposa del projecte per a l’adequació de les deficiències tècniques i energètiques de la piscina coberta, que té un pressupost d’execució per contracta de 266.999 euros, dels quals un 70% són finançats a través del PUOSC. El projecte contempla que, amb les millores que s’incorporaran, hi haurà un estalvi energètic del 32%, que es traduirà en un estalvi del 26% anual en la factura del gas i la llum per la qual cosa el consistori recuperarà en 4 anys els 80.000 euros de fons propis invertits en el projecte.

Així ho ha explicat l’alcalde, Marc Solsona, el qual ha indicat que amb aquesta gran obra l’Ajuntament té per objectiu “adaptar una instal·lació de gestió 100% municipal per poder seguir comptant amb un equipament competitiu i molt ben referenciat, com és ara”. Solsona també ha explicat que la voluntat del consistori és que es pugui licitar durant el mes de maig perquè s’iniciïn les obres al juliol i tenir les enllestides durant el mes d’octubre.

El projecte, que va ser aprovat en la darrera Junta de Govern, preveu un total de 7 actuacions de millora concretes que són l’arranjament de les platges amb filtracions d’aigua, la reforma de les parts malmeses de l’estructura com les jàsseres i biguetes del soterrani, la substitució de la caldera per la millora de l’eficiència tèrmica, la substitució de la deshumectadora, la renovació dels conductes de ventilació, la instal·lació de nous elements de control per aconseguir una temperatura més controlada de les piscines i de manera més eficient així com la instal·lació de plaques solars a la teulada per millorar l’eficiència energètica.

Cal recordar que darrera actuació d’envergadura feta en aquesta instal·lació, la qual data de 1990, va ser l’estiu de 2013 quan es va dur a terme la renovació completa de la coberta amb la substitució de les 117 bigues de fusta de la teulada, una obra que va comptar amb un pressupost de 106.998 euros.