Mollerussa preveu obrir l'Espai Jove Andana a finals de febrer

El reglament del nou equipament juvenil annex a l'Oficina Jove del Pla d'Urgell passarà per aprovació en el ple ordinari previst per aquest dijous 25 de gener
Audiència del CPA de Mollerussa amb l'equip de govern ©AjuntamentdeMollerussa
photo_camera Audiència del CPA de Mollerussa amb l'equip de govern ©AjuntamentdeMollerussa

Els joves d'entre 12 i 18 anys de Mollerussa comptaran a partir del febrer amb l'Espai Jove Andana, ubicat dins les instal·lacions de l'Oficina Jove del Pla d'Urgell i que esdevindrà un nou punt de trobada per aquest grup d'edat. El resultat és fruit del treball de més de 2 anys del Consell de Participació Adolescent (CPA), els professionals de Joventut de l'Ajuntament de Mollerussa i l'Equip Perifèria, dedicat a l'assesorament juvenil.

En la darrera audiència de l'equip de govern amb els joves del CPA, aquests van reclamar al consistori l'aprovació "amb urgència" del reglament de l'espai per tal de poder posar-lo en funcionament. És per això que està previst donar-hi llum verda en el ple ordinari d'aquest 25 de gener.

Per garantir el bon ús de l'Andana, es comptarà amb un protocol elaborat per l'equip de mediació

La regidora de Joventut, Raquel Pueyo, i l'alcalde Marc Solsona en roda de premsa ©JordiBonilla
La regidora de Joventut, Raquel Pueyo, i l'alcalde Marc Solsona en roda de premsa ©JordiBonilla

L'Espai Jove Andana obrirà els dimarts i dijous de 15 a 19 hores durant el curs i de 15 a 20 hores durant l'estiu, un horari definit en base al personal del qual es disposa. Els adolescents tindran un espai d'oci lliure amb jocs de taula, una sala d'estudi i un tercer espai pensat per formacions.

La regidora de Joventut, Raquel Pueyo, ha explicat que el nom fa referència a "un espai d'espera prèvi al futur". Pel que fa a la dinamització de l'espai, la regidora ha anunciat que es crearà La Locomotora, un grup motor format per nois i noies d'entre 12 i 18 anys diferent del CPA i que promourà diverses activitats i accions.