Mollerussa promociona als joves intèrprets

MOLLERUSSA      Josep Anton Pérez

L'Associació de la Música de Mollerussa impulsa un nou cicle de concerts que tindrà com a protagonistes a joves intèrprets de terres lleidatanes, una iniciativa que alternarà escenari entre el Teatre L'Amistat i l'espai Cal Jaques, del 15 d'abril al 3 de juny.

La presentació del cicle l'han dut a terme aquest dimarts la presidenta de l'entitat Esther Bosch, acompanyada del membre de la junta, Antonio Aranda i l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

L'objectiu de la convocatòria és donar l'oportunitat a estudiants de música d'experimentar el contacte amb el públic i la sensació de l'escenari, i, per altra part, divulgar la música clàssica en espais urbans per tal d'aconseguir nous aficionats a aquest estil musical.

Segons ha explicat Esther Bosch, el cicle també té com a objectiu fer valdre la interpretació musical i la feina que l'envolta, així com reivindicar la precarietat en la qual està submergit el sector

El cicle s'inaugurarà el 15 d'abril al Teatre L'Amistat amb el doble concert del violinista Enric Moya acompanyat al piano per Daria Piltyay i del pianista Oriol Masdeu, a partir de les set de la tarda. El segon concert tindrà lloc el 29 d'abril al Teatre L'Amistat amb el concert de la pianista Violeta de la Calle, i la també pianista Andrea García Martín. El duo de guitarres Emma Campàs i Andrea Barato protagonitzaran el concert del 13 de maig al Teatre L'Amistat, acompanyats del Duo Dämmerung del que formen part la pianista Palmira Salvador i la mezzosoprano Montserrat Boixadera.

L'escenari de Cal Jaques obrirà portes el 27 de maig, a les set de la tarda, amb una de les propostes més atractives del cicle de la que en formaran part Antar Quartet - Enric Fernánder i Elena Rodróguez als violins, la viola de Pablo Arnau i al violoncel de Nùria Mena-, completarà la vesprada el Quartet Boira - els violins d'Alba Panadés i Joan Laliena, la viola de Josep Enric Puig i el violoncel de Gabriel Oteo-.

El cicle el cloura la parella Anna Niebla i Llum Colomer que interpretaran un Lied al Teatre L'Amistat a les set de la tarda.

Els concerts seran de taquilla inversa per la qual cosa es destinarà una caixa perquè al final del concert els assistents paguin la seva entrada a criteri personal

També serà el públic qui podrà votar la millor de les interpretacions, un criteri que servirà perquè els participants amb més vots puguin repetir concerts.