Mollerussa recicla 42 tones de tèxtil usat a través dels 14 contenidors

Foto: Ajuntament de Mollerussa.

Mollerussa va reciclar durant tot l’any passat un total de 42 tones de tèxtil usat, segons dades facilitades per l’ONG Humana Fundación Pueblo para Pueblo, que té distribuïts un total de 14 contenidors a la ciutat.

Les 42 tones recollides, que es tradueixen en una mitjana de 2,8 quilos per habitant, suposen vuit tones més recollides respecte a les de l’any anterior, quan es va detectar un descens del 24% a causa de la pandèmia, segons ha indicat l’alcalde de Mollerussa en roda de premsa.

Marc Solsona ha destacat la importància de la reducció d’emissions de CO2 que suposa reciclar aquest tipus de material i la necessitat d'implementar més hàbits de reciclatge per evitar la crema de materials tèxtils que poden ser reutilitzats o reciclats. Si aquests són destinats a la fracció de rebuig, s'incrementa la crema de materials que poden obtenir una segona vida, i provoca un increment d'emissions de gasos nocius, entre altres efectes.

Així, segons dades de l’entitat, s’evita l’emissió de 6,1 kg de CO₂ a l’atmosfera per cada quilo de roba recuperada, per tant, a Mollerussa s’ha evitat l’emissió de 257 tones de diòxid de carboni al medi ambient.

L’entitat encarregada d’aquesta tasca té per objectiu contribuir a la protecció del medi ambient atorgant una segona vida a la roba i alhora afavorir un model de consum responsable. Les peces que es recullen als contenidors tenen dues destinacions: al voltant del 50% es tracta a les plantes de preparació per a la reutilització de la fundació i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge.