Mollerussa redueix les tones de residus generats durant el 2023

Cada ciutadà genera 1,25 quilos d'escombraries diàries i la recollida de voluminosos fa rècord històric
Illa de contenidors de Mollerussa ©JordiBonilla
photo_camera Illa de contenidors de Mollerussa ©JordiBonilla

Cada mollerussenc va generar 1,25 quilos d'escombraries diàries durant el 2023, amb un total de 6.883 tones de residus anual. Aquesta xifra suposa una reducció del 2,5%, malgrat que la població de Mollerussa hagi crescut un 2%.

Pel que fa a la recollida selectiva, han estat 3.031 tones, davant de les 3.852 de rebuig, quan aquesta hauria de ser la fracció minoritaria i la que obliga a pagar un cànon elevat que repercuteix en l'impost de brosses municipal.

Respecte als residus impropis, també s'han reduït

La recollida de voluminosos ha arribat a màxims històrics amb 53 tones i 482 serveis. Així i tot, l'alcalde Marc Solsona ha dit que "és lamentable que encara hi hagi pràctiques incíviques" amb voluntat manifesta de deixar-ho a les illes de contenidors.

En aquest sentit, les càmares de vigilància han permès sancionar diferents actes incívics i alguns pobles ja han replicat el model mollerussenc.

El resultat és diferent en el servei de deixalleria mòbil que va prestar-se fins al mes de juny amb 135 usuaris i que ha quedat absolt, ja que la majoria de persones fa ús de la deixalleria fixa. Aquesta ha rebut 5.679 usuaris amb 1.482 tones de les quals un 81% han estat recuperables.

Solsona ha lamentat que la manca d'aprovació del pressupost municipal no permeti engegar l'estudi del model Mollerussa de recollida selectiva, al qual s'anava a destinar els ingressos fruit de l'increment de l'impost de brosses.