Mollerussa acollirà un camp de treball local per promoure el benestar animal

L'oferta de lleure d'estiu abarca dels 3 als 16 anys amb propostes diversificades a càrrec de Quàlia

Presentació de les activitats d'estiu de Mollerussa ©JordiBonilla
photo_camera Presentació de les activitats d'estiu de Mollerussa ©JordiBonilla

Els infants i joves dels 3 als 16 anys de Mollerussa podran gaudir de l'estiu amb les diferents propostes de lleure que l'Ajuntament de Mollerussa, a través de la cooperativa Quàlia, ha programat pels mesos de juny, juliol i agost. La principal novetat és la diversificació del casalet d'estiu en dos formats: el Casalet i el Casal XL.

De P3 fins a 3r de primària s'oferirà l'habitual casalet a l'escola Mestre Ignasi Peraire i les piscines municipals del 25 de juny al 30 d'agost. L'eix d'animació serà Anem de gira, amb un cartell dissenyat per David Esteve. Igual que en les passades edicions, l'horari serà de dos quarts de nou a dos quarts de dues, oferint la mitja hora d'acollida gratuïta abans i després de l'activitat.

Pel que fa als infants de 4t de primària a 1r d'ESO, estrenaran el nou Casal XL, amb el mateix horari i dates que l'anterior. La diferència estarà en el tipus de propostes més enfocades a la seva edat com descobertes, excursions o un espai assembleari en el qual decidiran les activitats que realitzaran. 

El Casal XL tindrà lloc al pavelló firal, tot i que el punt de trobada serà l'Ignasi Peraire per facilitar la conciliació

Tal com ha explicat el coordinador de Quàlia, Lluís Nadal, les inscripcions ja estan obertes a través de la seva pàgina web i el preu per setmana de les dues activitats serà de 44 euros. Per a les famílies monoparentals, nombroses o amb un altre germà inscrit la mateixa setmana hi haurà un descompte del 5%.

El camp de treball local per a joves de 12 a 16 anys es dedicarà al benestar animal de l'1 al 26 de juliol. L'objectiu d'aquest espai serà “promoure l'adopció responsable i agafar consciència sobre la problemàtica de l'abandonament”, segons la regidora de Joventut i Benestar Animal, Raquel Pueyo.

Els participants treballaran en diferents tasques com passejades, campanyes de sensibilització o arranjament de les diferents colònies felines. L'associació animalista Adopta'm també col·laborarà en algunes de les activitats.

El preu per setmana del camp de treball serà de 20 euros i l'oferta es complementarà amb xerrades sobre sexoafectivitat, emocions i salut mental.

Cursos de premonitor i monitor a l'Oficina Jove

D'altra banda, l'Oficina Jove del Pla d'Urgell torna a oferir cursos de premonitor i monitor de lleure durant l'estiu. El de premonitor es durà a terme de l'1 al 4 de juliol de nou del matí a dues del migdia per a joves de 15 a 17 anys. El preu del curs és de 85 euros.

Respecte al de monitor, que es farà durant del 15 al 31 de juliol en horari de matí i tarda, serà gratuït un any més subvencionat per la Cambra de Comerç per a majors de 18 anys.