Mollerussa rep en donació un edifici de sis pisos al carrer Ferrer i Busquets que destinarà a l'ús residencial per a joves

Redacció | Foto: Ajuntament de Mollerussa

L’Ajuntament de Mollerussa va acceptar en el Ple extraordinari que es va celebrar el passat dimecres 28 de desembre, la donació d’un edifici de sis pisos, ubicat al carrer de Ferrer i Busquets amb sortida a l’avinguda de Catalunya, per part de la congregació religiosa Cottolengo, hereva del llegat del qui fou el seu propietari, Joan Llumà. L’immoble, que actualment té un usdefruit, està valorat en 543.633 euros i està previst que un cop el consistori hi pugui actuar, sigui destinat a ús residencial per a joves estudiants, ja que s’ha calculat que la distribució permetrà habilitar 24 habitacions. Així ho va explicar l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual va afirmar que “és una bona notícia” per a la ciutat donada la demanda d’habitatge jove que hi ha al municipi.

El primer edil ha detallat que es tracta d’una operació en la qual fa mesos que es treballa per tal d’aprofitar la donació per “articular noves tipologies d’habitatge”, ja sigui a través de la Borsa d’Habitatge o bé en col·laboració amb altres entitats. En aquest sentit, ha indicat que un cop l’Ajuntament en pugui fer ús, una de les primeres actuacions a fer serà adequar-ne l’accessibilitat, ja que no disposa d’ascensor.

L’immoble està compost per dos cossos d’edificis units, els quals tenen planta baixa destinada a magatzem i tres pisos cadascun amb un total de més de 1.200 metres quadrats de superfície construïda.