Mollerussa s’encomanarà a Sant Isidori amb Xavi Brufau com a pregoner

Altres activitats destacades de les festes patronals seran la 15a Trobada Bastonera o la Nit Literària

Exhibició bastonera durant la presentació de les festes de Sant Isidori ©JordiBonilla
photo_camera Exhibició bastonera durant la presentació de les festes de Sant Isidori ©JordiBonilla

Les Festes de Sant Isidori tornaran a omplir Mollerussa de cultura del 2 al 7 d’abril amb un programa que encetarà el pregó de festes a càrrec de l’artista Xavi Brufau, director de l’EASD Ondara de Tàrrega. L’acte tindrà lloc el dimarts 2 a dos quarts de nou del vespre al Teatre L’Amistat amb la participació del conjunt de saxos de l’Escola Municipal de Música.

Xavier Brufau, promotor de PinkPankPunkX, en la seva estrena a Miralcamp ©OriolBosch.jpeg
Xavier Brufau en una exposició a Miralcamp ©OriolBosch.jpeg

Brufau presentarà la litografia del Centenari del Teatre L’Amistat

Per la seva banda, el divendres 5 a dos quarts de nou del vespre L’Amistat també acollirà l’acte d’entrega del 36è Premi de Novel·la Breu i el 8è Premi Saó de Ponent de textos teatrals per a espectacles de petit format. El lliurament estarà presentat per la periodista Montse Llussà i gaudirà una actuació musical i un refrigeri.

La missa de vot de poble en honor a Sant Isidori se celebrarà el dissabte 6 a les vuit del vespre amb l’anada a la capella i el cant dels goigs al patró amb la Coral Sant Isidori. La novetat serà el repic de campanes a càrrec de l’esplai parroquial Gojo.

El dimecres 3 d’abril la Biblioteca Comarcal Jaume Vila acollirà l’hora del conte Divertits, a les sis de la tarda. El mateix dia al vespre hi haurà la conferència Les religions, font de violència o de fraternitat? a càrrec del bisbe de Solsona, Francesc Conesa.

La jornada de dissabte aplegarà una diverses colles bastoneres en la 15a Tarda Bastonera i 4a Trobada Bastonera de les Terres de Ponent, impulsada pel Casal Popular L’Arreu, que arrencarà a les sis de la tarda des de la plaça de l’Ajuntament. A les deu de la nit, L’Arreu també ha organitzat el concert de Tradifarra al Teatre L’Amistat.

La 25a Trobada de Puntaires, que es farà el diumenge a partir de les deu del matí als pavellons firals, culminarà els actes de la setmana cultural. Enguany, Fira de Mollerussa col·labora en l’organització de l’acte, juntament amb l’Associació de Dones Albada

El Cicle de Joves Intèrprets arriba a la cinquena edició

Ramon Roselló presentant el cicle de joves artistes ©JordiBonilla
Ramon Roselló presentant el cicle de joves artistes ©JordiBonilla

Durant la presentació de les festes patronals, també s’ha donat a conèixer la programació del V Cicle de Joves Intèrprets de l’Associació de la Música de Mollerussa. El primer concert s’emmarcarà dins de les Festes de Sant Isidori el dissabte 6 a les set de la tarda a L’Amistat amb la soprano Anna Niebla i la pianista Llum Colomer.

El president de l’entitat, Ramon Roselló, ha afirmat que el cicle “és una plataforma per donar veu a joves artistes en formació i proporcionar-los un escenari i un públic”. Tots els concerts tindran lloc al teatre, a excepció d’un que es realitzarà al pati de Cal Jaques.