Mollerussa vol millorar climatització i il·luminació del Pavelló Poliesportiu amb els fons Next Generation

Foto: Ajuntament de Mollerussa.

L’Ajuntament de Mollerussa vol millorar la climatització i el sistema d’il·luminació del Pavelló Poliesportiu Municipal amb un projecte que arriba al milió d’euros de pressupost (828.826€ més l’IVA).

Per dur-ho a terme, ha demanat subvenció a través dels Fons Next Generation que preveuen una línia d’ajuts per a la rehabilitació d’edificis de titularitat pública. Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, en roda de premsa al consistori mollerussenc.

Solsona ha indicat que l’obra suposarà substituir la caldera, que actualment és de gas, per una altra alimentada amb biomassa així com instal·lar plaques fotovoltaiques per aconseguir un estalvi del  80% de l’energia que es consumeix anualment. També es preveu renovar la il·luminació amb tecnologia LED per reduir la despesa elèctrica.

La reforma, que permetrà oferir un millor servei als més de 800 esportistes que setmanalment utilitzen les instal·lacions, preveu incloure la instal·lació d’un sistema de control energètic per a l’ús racional de l’energia que possibiliti controlar la temperatura dels diferents espais.

També preveu instal·lar pantalles tàctils a cada un dels dos pavellons del complex amb un polsador per activar la durada de la calefacció i la il·luminació. Aquest sistema també permetria tenir un control remot per part dels responsables municipals per operar les corresponents programacions en funció dels horaris dels esdeveniments que s’hi facin.