Mollerussa vol prevenir els abusos sexuals infantils amb tallers a les famílies

L'Ajuntament clou així el procés de desplegament del protocol municipal de prevenció i actuació, aprovat al març del 2023 i fet "a la mida de Mollerussa"
Presentació de la programació de tallers sobre ASI a Mollerussa ©JordiBonilla
photo_camera Presentació de la programació de tallers sobre ASI a Mollerussa ©JordiBonilla

La prevenció dels abusos sexuals a infants i adolescents serà el tema d'un cicle de tallers i conferències que acolliran les escoles de primària de Mollerussa durant el mes de març. Aquest cicle serà la culminació del treball pel protocol municipal de prevenció i actuació d'abusos a infants i joves en equipaments municipals, que va aprovar-se el 30 de març de 2023.

La regidora d'Acció Social, Anna Carné, ha explicat que es tracta d'un protocol "fet a la mida de Mollerussa i les seves persones". En aquest sentit, el personal municipal i els entrenadors de clubs esportius de la ciutat han rebut durant l'últim any formació sobre aquest pla amb una signatura de compromís.

Les formacions aniran a càrrec de la Fundació Vicki Bernadet en un treball conjunt amb el Pla Educatiu d'Entorn. "La voluntat no és alarmar, sinó donar eines a les famílies", ha explicat la tècnica municipal, Montse Ruiz.

Totes les escoles de primària acolliran una sessió, mentre que per les escoles bressol es farà una jornada el 7 de març a la sala de ball de L'Amistat i per als instituts i la resta de ciutadania, el 14 de març a la sala de teatre en format xerrada.

El desplegament del protocol també inclourà tallers de prevenció a l'Andana Jove per als adolescents. Pel que fa a la formació als treballadors de l'Ajuntament, aquesta es farà cada dos anys.

Programació dels tallers de prevenció i detecció d'ASI

4 de març: Centre d'Educació Especial Siloé (15 h)

5 de març: Escola Les Arrels (15:15 h)

7 de març: Escola Mestre Ignasi Peraire (15:15 h) i Escola Vedruna Mollerussa (15:15 h)

7 de març: Sessió per a escoles bressol a la Sala de Ball de l'Amistat (18 h)

14 de març: Escola Pompeu Fabra (15:15 h)

7 de març: Conferència per a instituts i ciutadania al Teatre l'Amistat (18 h)