Centenars de visitants i un magnífic volum de vendes han caracteritzat la Mostra de Formatges del Palau

Balcells destaca que de cara a la desena edició "haurem de pensar a incrementar les activitats o els aforaments, ja que enguany algunes de les previstes es van exhaurir els aforaments en poca estona"
Arnau París lliura el premis als millors pastissos de la Mostra ©JosepAPérez
photo_camera Arnau París lliura el premis als millors pastissos de la Mostra ©JosepAPérez

Els organitzadors de la Mostra de Formatges Artesans del Palau d'Anglesola mostraven la seva satisfacció en el balanç de la novena edició que es clausurava aquest diumenge a les set de la tarda, deguda a la visita de més de dues mil persones i al magnífic volum de vendes. 

Arnau París amb els organitzadors de la Mostra i autoritats  ©JosepAPérez
Arnau París amb els organitzadors de la Mostra i autoritats ©JosepAPérez

Segons explicava l'alcalde del Palau d'Anglesola, Francesc Balcells "podem considerar que ha sigut l'edició amb més resposta de públic", també s'ha pogut incrementar el nombre de productors, i com a conseqüència el volum de vendes ha millorat. Balcells afegia que el públic al qual han consultat ha mostrat la seva satisfacció pel programa d'activitats i la qualitat dels formatges presents en la mostra.

"Podem dir que ha sigut la millor edició de la Mostra, i com he dit anteriorment ens encoratja a planificar noves activitats per la desena edició", explicava l'alcalde

Tot i això, Balcells destaca que de cara a "la desena edició haurem de pensar a incrementar les activitats o els aforaments, ja que enguany algunes de les previstes es van exhaurir els aforaments en poca estona".

Públic en la Mostra de Formatges del Palaud'Anglesola ©JosepAPérez
Públic en la Mostra de Formatges del Palaud'Anglesola ©JosepAPérez

La Mostra, que es va celebrar durant tot el dia. va comptar amb una zona expositiva amb una dotzena de parades de formatges provinents de tota Catalunya, productors que es van compaginar amb els vins del Castell del Remei la cervesa Matoll, les conserves de Cal Senzill, i el forn de pa La Panoteca. El component musical el va incorporar el cantautor Ferran Orriols.

Les parades en la Mostra de Formatges del Palau d'Anglesola ©JosepAPérez
Les parades en la Mostra de Formatges del Palau d'Anglesola ©JosepAPérez

El moment més esperat pel públic va ser la intervenció del cuiner Arnau París en l'acte de nomenament de formatger d'honor. El xef assegurava que "cal valorar l'esforç que hi ha darrere d'un producte artesà i el consumidor ho hauria d'entendre", si en realitat el que es vol és garantia de qualitat ii voluntat de participació en l'economia local.

Arnau París va formar part del jurat que va qualificar els 17 pastissos de formatge que es van presentar al concurs convocat per l'organització, Ajuntament del Palau, Formatges Camps, Diputació de Lleida, Plusfresc i Acrefa.

Les Formatgeries participants

Formatges Camps. El Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell)
Formatges De Ponent - Cal Quitèria. Almacelles (Segrià)
Formatges Monber. Agramunt (Urgell)
Formatges de Pallars. Talarn (Pallars Jussà)
Formatgeria de Clua. La Clua (Noguera)
Formatges Sant Gil d’Albió. Albió (Conca de Barberà)
Cal Cantaré formatgeria. Santpedor (Bages)
Formatges Gavarresa. Artés (Bages)
Làctics Ubach. Vic (Osona)
Caterí Cuinant Formatges. Calders (Moianès)
Formatges Veciana. Segur (Barcelona)