Tres noies afirmen que un home va abusar-les sexualment a Vilanova de Bellpuig

L’individu també, al qual també se’l jutja per oferir-los diners a canvi de sexe, ha estat jutjat aquest dimecres a l’Audiència de Lleida, que ha suspès el judici per absència d’una declarant

L'acusat durant la seva declaració a l'Audiència de Lleida durant el judici ©IgnasiGómez
photo_camera L'acusat durant la seva declaració a l'Audiència de Lleida durant el judici ©IgnasiGómez

L’Audiència de Lleida ha jutjat aquest dimecres un home acusat d’abusar sexualment de quatre noies a un bar Vilanova de Bellpuig. Els fets es remunten al 2016, quan el denunciat tenia 72 anys, i s’haurien allargat fins al 2020. Les menors tutelades vivien al centre residencial d'acció educativa (CREA) del municipi del Pla d’Urgell i tres d’elles han declarat que l’acusat els havia tocat la cuixa o el cul i, al mateix temps, també han afirmat que els havia ofert diners a canvi de petons o sexe. El judici, però, s’ha suspès fins al 18 d'octubre després que una de les declarants citades no es presentés a la sala.

De les tres adolescents, una d'elles ha dit que va rebre tocaments a la cuixa per part de l’acusat i que la forçà a posar-li la mà als seus genitals. Una altra ha explicat que intentava oferir-li diners a canvi de relacions sexuals. Finalment, la tercera declarant ha relatat un episodi en el qual l’home va tocar-li el cul en aixecar-se de la cadira.

L’home ha defensat la seva innocència i ha negat els fets assegurant que mai va asseure’s a soles amb les noies al bar on les joves expliquen que es van produir els fets. Tanmateix, ha admès que els donava diners per a dolços com ha fet “tota la vida, tant a nens com a nenes, amb els pares davant i al descobert”, com ha expressat.

La fiscalia demanava d’entrada 18 anys de presó per l’acusat.

Els testimonis, l’expropietari i una treballadora del local, han negat haver vist cap dels fets ni comportaments estranys per part del denunciat. Diuen que tampoc van rebre cap queixa sobre l’acusat, en la mateixa línia d’alguns dels veïns i exalcaldes del poble que han prestat declaració.

Per part del CRAE, una de les treballadores que va acompanyar una de les adolescents a denunciar els fets als Mossos d’Esquadra ha explicat que, si bé des del centre es van reunir amb l’home dues o tres vegades per fer-li cessar les donacions econòmiques, “no vam sospitar que estigués lligat a temes sexuals".