Golmés adjudica el projecte i l’obra del nou edifici de l'Ajuntament

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència va concedir al municipi del Pla d’Urgell 773.540 euros, l’únic de terres lleidatanes que hi va accedir
Projecte nou Ajuntament de Golmés Web
photo_camera Projecte nou Ajuntament de Golmés Web

L’Ajuntament de Golmés va adjudicar aquest divendres la redacció del projecte, la direcció i l’execució de les obres de rehabilitació de l’edifici consistorial, una iniciativa que es finançarà a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, convocatòria del Ministeri de Transports del Govern espanyol.  

Aquest projecte va ser l’únic selecciona en terres lleidatanes, del total de 180 que es van adjudicar a tot l’Estat, per un valor total de 350 milions, i que hauran d’estar finalitzades a 31 de març de 2026. Així i tot, l’empresa adjudicatària preveu finalitzar les obres el maig de 2025, molt abans de la data prevista inicialment d’acabament.  

L’import d’adjudicació és de 982.476,89 euros, que l’Ajuntament del Pla d’Urgell finançarà amb la subvenció de 773.540 euros del programa, i amb fons propis els 208.936 euros restants

Projecte nou Ajuntament de Golmés Web
Projecte nou Ajuntament de Golmés Web

Amb aquesta actuació es rehabilitarà tot l’edifici actual de les dependències municipals, tenint especialment cura d’assolir una millora energètica del 30% amb el canvi dels tancaments, aïllaments, canvi del sistema de calefacció i climatització, instal·lació plaques solars i punt de connexió carregador elèctric. També es preveu la millora de les barreres arquitectòniques amb la instal·lació d’un ascensor que comuniqui les tres plantes de l’edifici.

D’altra banda, amb aquestes obres s’ampliaran les actuals oficines municipals, passant a ocupar també la planta segona, que era l’habitatge destinat a ser ocupat per la secretaria municipal o el metge del municipi. Concretament al pis segon s’habilitaran despatxos  per destinar els serveis tècnics, serveis socials i Jutjat de Pau i sala de reunions, al pis primer és millorar les actuals dependències administratives i sala de plens, així com s’ubicarà una sala per les dependències de l’oficina de Correus.

Les obres també suposaran la recuperació de la planta sota coberta per destinar a sala d’emmagatzematge de documents administratius

La planta baixa, actualment magatzem de la brigada, per destinar a sala d’actes polivalent  per diverses actuacions o celebracions.

Entre tant s’executin les obres, les dependències de l’ajuntament es traslladaran a un edifici municipal ubicat al Carrer Excases, molt pròxim a l’actual adreça, per poder facilitar els treballs i l’execució d'aquest.