Nou mural reivindicatiu a la pista de patins de Mollerussa amb el lema ‘Sense gènere de dubtes'

Text: Redacció / Foto: Ajuntament de Mollerussa

Mollerussa té un nou mural reivindicatiu a la zona de la pista de patins amb el qual es vol conscienciar la ciutadania en la lluita contra la discriminació per raó de gènere i treballar per una ciutat lliure de sexismes. Sota el lema 'Sense gènere de dutes', el mural és fruit d’un procés participatiu en el qual s’ha implicat una quarantena de joves, majoritàriament usuaris de la instal·lació, sota la direcció de l’artista urbà colombià Cristian Camilo, en una acció promoguda des de la regidoria de Joventut amb el suport de la regidoria d’Igualtat, les quals han fet una aposta per oferir espais d’expressió que ajudin a la prevenció de conductes violentes o masclistes.

El procés participatiu es va iniciar durant la Festa Major amb una acció en la qual es van perfilar les línies del nou mural que s’ha anat completant des de llavors fins al resultat final. Està pensat com si d’un fanzine col·lectiu es tractés amb la idea de fer reflexionar sobre els diferents missatges a transmetre a la comunitat a través del mural. Així, “em rellisca el patriarcat” i “respecte”  són alguns dels missatges que es recullen i que s’uneixen a la crida de Madeline Alright, primera dona que va ostentar el càrrec de Secretària d’Estat dels Estats Units, i que diu “Vaig necessitar força temps per desenvolupar una veu i ara que la tinc us callaré”.

Per a la iniciativa, feta amb el suport dels crèdits del Ministerio de la Presidencia, Relaciones con las Cortes e Igualdad, a través de la Secretaria de Estado de Igualdad, també s’ha comptat amb el suport de l’entitat Antisida, gràcies a la qual es va construir un espai socio-lúdic a través de tallers sobre perspectiva de gènere.