La nova residència de Mollerussa obrirà la primavera del 2025 amb més de 170 places

Els promotors han obert un formulari per inscriure's a una llista d'espera i rebre informació

Renders de la nova residència de Mollerussa ©JordiBonilla
photo_camera Renders de la nova residència de Mollerussa ©JordiBonilla

Aquest dimecres s’ha presentat en societat el projecte de la Residència per a Gent Gran Jardins Castelló de Mollerussa, que obrirà les portes la primavera del 2025. El nou centre oferirà al 174 places, de les quals 144 places de residència i 30 de centre de dia. Els residents estaran en unitats de convivència amb 18 persones.

El gestor tècnic del projecte, David Boleda, ha explicat que l'objectiu és oferir “una residència diferent i com cal”, amb espais lluminosos i amplis. Els interessats poden omplir un formulari en el qual apuntar-se a una llista d'espera per rebre informació.

La residència generarà prop de 75 llocs de treball directes pels quals s'ha obert una convocatòria al correu electrònic [email protected] per treballar-hi. Malgrat que ja s'ha rebut una cinquantena de currículums, Boleda ha puntualitzat que fins a l'octubre no s'iniciarà el procés de selecció de personal.

L'acte ha congregat més de 500 persones al Teatre L'Amistat

Per altra banda, Jardins Castelló també preveu incorporar places públiques de la Generalitat de Catalunya. El gestor ha assegurat que les negociacions estan en marxa, però que les eleccions al Parlament “no ens han jugat a favor”. Al mateix temps, Boleda ha remarcat que s'han proposat habilitar una planta amb 30 places sociosanitàries, ja que actualment només n'hi ha a Lleida i Balaguer.

Pres Residencia ©JordiBonilla_1
Promotors de la Residència Jardins Castelló ©JordiBonilla

El centre disposarà de 9.944,7 m2 entre soterrani, planta baixa i quatre plantes. Hi haurà 48 habitacions individuals i 48 de dobles i disposarà de serveis de medicina, infermeria, psicologia, fisioteràpia, rehabilitació, perruqueria, podologia i un espai d’espiritualitat.

Pel que fa al restaurant que s'havia anunciat que incorporaria el centre, els promotors han dit que no serà en aquesta primera fase i que, per ara, s'habilitarà un menjador obert on els usuaris podran menjar amb els seus familiars. L'accés a la residència serà per l'avinguda Catalunya i, tot i que hi haurà aparcament, serà molt limitat.

Mari Carme Valentí, una de les impulsores del geriàtric, ha destacat que es tracta d'un projecte “molt necessari” al Pla d'Urgell. L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha celebrat que la iniciativa “no hagi vingut de cap multinacional de fora, sinó d'un grup de persones del municipi i la comarca”. Solsona també ha apuntat que l'Ajuntament obrirà el vial lateral de la carretera per garantir l'accés, una actuació que està previst enllestir abans d'acabar el 2024.

La residència estarà adjacent a l'edifici de Cal Castelló, el qual és propietat del consistori i el primer edil ha assegurat que, en cas d'haver-lo d'habilitar en un futur, serà per a usos que repercuteixin en el centre residencial.