L'Andana Jove de Mollerussa obre les seves portes als adolescents de la comarca

L'espai, ubicat a l'Oficina Jove del Pla d'Urgell, ha de servir com a punt de trobada dels nois i noies d'entre 12 i 17 anys on podran reunir-se, jugar o preparar tasques de classe

Alguns dels joves que han assistit a l_obertura de l_Andana Jove ©JordiBonilla
photo_camera Alguns dels joves que han assistit a l'obertura de l'Andana Jove ©JordiBonilla

Després d'anys de demanda per part del col·lectiu adolescent de Mollerussa, aquest dimarts 20 de febrer s'ha posat en marxa l'Andana Jove. Aquest nou equipament funcionarà com a espai de trobada i treball per a joves d'entre 12 i 17 anys dins de les instal·lacions de l'Oficina Jove del Pla d'Urgell.

"Teníem llocs on anar a estudiar, però no per quedar amb els amics com aquest", han explicat Jana Rubio i Núria Aguilera, dues de les joves que han assistit aquesta tarda al nou local. L'Andana Jove es divideix en tres ambients: un espai lúdic (Nebula Nexus), una zona de treball conjunt (Pàgines al Vol) i una sala de creació i reunions (Lo Parrot).

Per tal de dinamitzar-ho, s'ha posat en marxa la Lokomotora Jove, un grup motor format per una desena de membres que programaran les activitats i tallers que s'oferiran. L'equip es reunirà el primer dimarts de mes a les sis de la tarda i al maig s'obrirà una segona convocatòria per unir-s'hi.

L'espai juvenil obrirà els dimarts i dijous de 15 a 19 hores, amb la possibilitat d'ampliar-se en un futur

Els joves en un dels espais de la nova Andana Jove de Mollerussa ©JordiBonilla
Els joves en un dels espais de la nova Andana Jove de Mollerussa ©JordiBonilla

Pel que fa al programa del mes de març, el dijous 7 a les cinc de la tarda hi haurà un taller de menstruació sostenible amb Anna Rusccus. El dijous 28 de març, l'Andana Jove acollirà el taller Maricón sobre llibertat sexual promogut per joves mollerussencs.

La regidora de Joventut, Raquel Pueyo, ha celebrat poder inaugurar l'Andana Jove després d'anys de treball amb el Consell de Participació Adolescent de la ciutat. Pueyo ha assegurat que "volem que siguin els mateixos joves els que facin la demanda de què necessita l'espai" i no els adults els que en marquin el ritme.

L'abast d'aquest projecte pretén ser comarcal, donat que tots els instituts del Pla d'Urgell s'ubiquen a la capital de comarca. Malgrat que és un espai lliure, hi haurà dues tècniques de joventut supervisant el bon funcionament i la relació entre els usuaris.