Les obres de l’Àrea Bàsica Policial Pla d’Urgell-Garrigues preveuen iniciar-se l’estiu del 2024

La Junta de Seguretat Local de Mollerussa també ha servit per avaluar els indicadors de seguretat locals i anunciar l’augment de la plantilla de Policia Local que passarà de 21 a 24 agents

Membres dels diferents cossos i administracions en la Junta de Seguretat Local ©JordiBonilla
photo_camera Membres dels diferents cossos i administracions en la Junta de Seguretat Local ©JordiBonilla

L’Àrea Bàsica Policial del Pla d’Urgell-Garrigues començarà les seves obres de construcció l’estiu del 2024, després que aquest octubre s’entregui el projecte per tal de licitar l’actuació. Així ho ha afirmat aquest dijous l’alcalde de Mollerussa Marc Solsona en el marc de la Junta de Seguretat Local celebrada a la sala polivalent del teatre L’Amistat.

La nova àrea policial és resultat de la divisió de l’actual ABP Segrià-Pla d’Urgell-Garrigues i s’ubicarà al costat del parc de bombers, a la carretera de Linyola. L’espai comptarà també amb una galeria de tir i un servei d’investigació.

Pel que fa als cossos municipals, la Policia Local de Mollerussa augmentarà la plantilla passant de 21 a 24 efectius durant el 2024, sent la segona policia local amb més agents de les comarques de Ponent després de Lleida ciutat.

L'alcalde de Mollerussa Marc Solsona intervenint en la Junta de Seguretat Local ©JordiBonilla
L'alcalde de Mollerussa Marc Solsona intervenint en la Junta de Seguretat Local ©JordiBonilla

Respecte a les dades de delinqüència a la capital del Pla d’Urgell, durant el darrer període han augmentat els delictes contra el patrimoni de 10 a 27 robatoris en domicilis. Per contra, els delictes contra les persones han disminuït un 11% respecte a l’anterior període. D'aquesta manera, l’índex delinqüencial de la població se situa actualment al 54,9%, per sota de la mitjana de la Regió Policial de Ponent (58,6%) i del global de Catalunya (76,3%).

Solsona ha admès que la percepció de seguretat s’ha vist danyada per fets puntuals com l’assassinat al passeig Compositor Beethoven el novembre del 2022.

La Junta de Seguretat Local ha comptat amb la presència del director general de Coordinació de Policies Locals, Marc Costa, qui ha posat el focus en la necessitat de renovació de les policies locals arreu del país. En aquest sentit, l’alcalde ha demanat “millorar la coordinació entre policies locals” i ha ofert Mollerussa per testar noves dinàmiques policials.