El Palau d’Anglesola, primera parada de “Lleida, terra de dones transformadores”

El projecte de visibilització d’històries de vida de dones del territori passarà per les sis comarques de Ponent en una dotzena d’actes durant el primer semestre del 2024

Diferents dones del Pla d'Urgell han compartit la seva història durant l'acte ©JordiBonilla
photo_camera Diferents dones del Pla d'Urgell han compartit la seva història durant l'acte ©JordiBonilla

El pavelló poliesportiu del Palau d’Anglesola ha acollit aquest divendres el tret de sortida del desplegament de “Lleida, terra de dones transformadores” arreu del territori. S’ha instal·lat dins de l’equipament una carpa on més de 25 dones han estat fotografiades i entrevistades per explicar la seva història vital i els motius pels quals han transformat el seu entorn amb la seva tasca diària.

L’acte central ha estat una taula rodona on algunes d’aquestes dones han compartit el seu relat conjuntament amb la resta d’assistents. Aquest mateix format voltarà per les sis comarques de Ponent al llarg del primer semestre del 2024 amb dues parades a cada comarca en un total de dotze actes.

El material recopilat s’anirà sumant a la web del projecte, així com a les xarxes socials

La delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, ha explicat que amb el material gràfic que es recollirà en les diferents accions servirà “per valorar l’impacte i pensar el format en com traduir-ho per posar-ho en valor”.

La consellera Tània Verge durant l'acte de Dones Transformadores al Palau d'Anglesola ©JordiBonilla
La consellera Tània Verge durant l'acte de Dones Transformadores al Palau d'Anglesola ©JordiBonilla

Per la seva banda, la consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Tània Verge, ha celebrat aquest tipus d’iniciatives perquè “una voluntat del sistema patriarcal és invisibilitzar les dones”. Verge ha recordat la futura obertura a Tàrrega d’un nou Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) per a l’atenció a les dones en situació de violència masclista “perquè l’atenció i l’assessorament pugui arribar a totes les dones del país”. Actualment, la demarcació només compta amb el SIE de Lleida, que fins al mes d’octubre ha atès 903 dones, 10 adolescents i 57 fills i filles de víctimes de violència masclista.