L'ampliació de l'escola Arnau Berenguer del Palau d'Anglesola ja és una realitat

El president Pere Aragonès ha visitat les noves instal·lacions que concentren tot l'alumnat d'infantil i primària

Els alumnes d'infantil estrenen les noves aules del Palau d'Anglesola ©JordiBonilla
photo_camera Els alumnes d'infantil estrenen les noves aules del Palau d'Anglesola ©JordiBonilla

Després de les obres d'ampliació, els infants del Palau d'Anglesola gaudeixen des d'aquest dimarts d'un únic edifici per l'escola Arnau Berenguer, que fins ara estava dividida en dos equipaments diferents. Les noves instal·lacions, a l'avinguda de Sant Roc, concentren tot l'alumnat d'infantil i primària i, a partir del setembre, també acolliran la nova escola bressol municipal.

El president Aragonès escolta les explicacions dels alumnes  ©JordiBonilla
El president Aragonès escolta les explicacions dels alumnes ©JordiBonilla

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat el centre aquest dimecres juntament amb la consellera d'Educació, Anna Simó. El cap de l'executiu ha aprofitat per reunir-se amb l'equip directiu de l'escola i conèixer les seves inquietuds.

Aragonès també ha anunciat que, en cas que torni a ser president, crearà una nova conselleria de la Llengua Catalana

Per la seva banda, la directora de l'escola Arnau Berenguer, Mireia Costafreda, ha recordat que aquest nou edifici és una reivindicació local des del curs 2005-06. Costafreda ha apuntat que amb la nova escola "tot seran avantatges per als alumnes, el claustre i les famílies".

L'alcalde del Palau d'Anglesola, Francesc Balcells, ha considerat el dia d'avui com "històric" i ha explicat que l'antiga escola, ara en desús, servirà de casal d'entitats com l'Agrupament Escolta i Guia Lo Merlet, el club de bitlles i altres, així com d'alberg de peregrins del camí de Sant Jaume. Al mateix temps, s'hi estan instal·lant plaques solars i es col·locaran noves finestres i enllumenat.

Els nens i nenes s'han reunit al pati del centre per rebre el president Aragonès i alguns d'ells, com la Ia o l'Arlet, han assegurat que "és més gran que la d'abans"  i han valorat que "ara podem estar tots junts".