El Ple de Mollerussa aprova un reconeixement extrajudicial per pagar a 140 proveïdors

La bonificació de l’impost de construccions a la societat Jardins Castelló, impulsora de la nova residència geriàtrica, fou el punt calent de la sessió, malgrat aprovar-se amb els vots favorables de tots els partits, excepte la CUP

Imatge de la sessió plenaria de l'Ajuntament de Mollerussa del setembre de 2023 ©JordiBonilla
photo_camera Imatge de la sessió plenaria de l'Ajuntament de Mollerussa del setembre de 2023 ©JordiBonilla

El ple ordinari de l’Ajuntament de Mollerussa del 28 de setembre va aprovar un expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits de 844.255 euros amb l’objectiu de liquidar factures pendents de 140 proveïdors. El punt va comptar amb els vots favorables de l’equip de govern i el Partit Popular i les abstencions de Junts, ERC i la CUP.

En el transcurs de la sessió, també es va aprovar la bonificació de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) al Departament d’Educació per una reforma energètica a l’institut Terres de Ponent —per unanimitat— i a la societat Jardins Castelló impulsora de la nova residència geriàtrica de Mollerussa, punt que va generar debat entre els regidors dels diferents grups i que es resolgué amb el vot favorable de tots els partits, a excepció de la CUP que va votar en contra.

També es van aprovar dues modificacions de crèdit de 456.706 euros, dels quals 294.289 euros corresponen a convenis amb altres administracions.

Altres punts destacables foren la pujada del global del 2% dels preus públics de Fira de Mollerussa i la incorporació al cartipàs municipal de la regidora Raquel Pueyo, de Mollerussa Primer, com a responsable de les àrees de cultura, joventut i protecció animal.

En el proper ple, i a proposta del grup municipal del Partit Popular, es debatrà la creació d’una comissió especial dedicada a la necessitat de refugis climàtics locals. Aquesta comissió està previst que compti amb un representant de cada partit.