Neix l'associació El Rovell per dinamitzar oci, cultura i gastronomia a Mollerussa

Entre les accions destaca l'edició d'un fanzín amb temes locals i culturals i que serà l'única via de comunicació de l'entitat
Presentació El Rovell_7 còpia
photo_camera Acte de presentació de la nova associació de Mollerussa El Rovell ©JordiBonilla

Aquest dissabte l'espai cultural Cal Duch de Mollerussa acollia la posada a punt de la nova associació El Rovell, la qual vol oferir propostes d'oci, cultura i gastronomia a la capital del Pla d'Urgell. El col·lectiu sorgeix d'un grup d'una quinzena de persones provinents de diferents entitats de la ciutat.

"Arriba una edat en què estàs una mica fora d'associacions com el Jovent i calia una entitat que aglutinés aquesta franja d'edat", explicava un dels membres d'El Rovell, Albert Gilabert.

Presentació de la nova associació de Mollerussa El Rovell ©JordiBonilla
Presentació de la nova associació de Mollerussa El Rovell ©JordiBonilla

L'associació es divideix en tres eixos: Gastronomia: Sabor és Saber, pensada per explorar la cuina local i global; Oci: Oh Sí!, per a promoure activitats lúdiques i esportives, i Cultura: Caldo de Cultiu, amb experiències culturals de diferent índole.

A més, una de les accions que englobarà la difusió interna de l'entitat serà el fanzín Què es Cou?, una publicació en paper que inclourà entrevistes, jocs, receptes, opinió i una agenda d'activitats de la comarca i rodalia.

El fanzín inclourà un pòster d'un artista local a les pàgines centrals per poder penjar a la paret

Gilabert també va destacar que aquesta revista "serà l'única via de comunicació d'El Rovell". L'associació no farà ús de les xarxes socials per publicitar les seves activitats, sinó que compartirà el que duran a terme un cop ja s'hagi realitzat.

El Rovell preveu dos tipus de socis: els col·laboradors i els organitzadors. Els primers donaran suport a l'associació i rebran mensualment el fanzín amb una quota de 5 euros mensuals o 60 anuals, sense límit d'edat. Per altra banda, els organitzadors hauran de ser majors de 27 anys i involucrar-se formant part d'un dels eixos.

Les persones interessades a ser sòcies poden contactar a [email protected]

Cada eix d'El Rovell organitzarà una activitat mensual dirigida als associats i/o oberta al públic, tant gratuïtes com de pagament. Les primeres accions seran Art&Wine, el 4 de maig amb una sessió amb Kamma Marlo de pintura neó amb vins de la Boscana; un Vermut Pàdel l'11 de maig i una Cocktail Masterclass el 12 de maig amb el bàrman del Literari Pub, Vlad Macareno.

Les places per les primeres activitats són limitades i les inscripcions poden fer-se contactant amb El Rovell.