La presidenta del Parlament, Anna Erra lliura els premis a la innovació

Marc Solsona ha agraït als expositors que “apostin per la Fira de Sant Josep com un aparador de les novetats del sector de la maquinària agrícola” i ha recordat que “sense expositors no hi hauria Fira i, per això, hem d’estar atents al que ens demanen i intentar acompanyar-los en tot el que sigui possible”.
Els guardonats dels premis a la innovació ©Fira
photo_camera Els guardonats dels premis a la innovació ©Fira

La fira “es manté com una tradició del sector primari i demostra la força del territori” a més de ser un espai on es produeix “el canvi generacional” del sector agroalimentari, amb aquestes paraules definia la presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra i Solà la Fira de Sant Josep, un certament en el qual presidia aquest dilluns el lliurament dels Premis de Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroindustrials.

La presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra visita l'Ajuntament ©Fira
La presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra visita l'Ajuntament ©Fira

Per la seva banda el president de la Fira i alcalde de Mollerussa, Marc Solsona explicava que “els premis d’innovació aporten valor a la Fira de Sant Josep” i ha destacat el gran nivell dels 13 participants d’aquesta 44a edició. L’alcalde de la capital del Pla d’Urgell també ha aprofitat la presència dels expositors presents en la Recepció per agrair-los el fet que “apostin per la Fira de Sant Josep com un aparador de les novetats del sector de la maquinària agrícola” i ha recordat que “sense expositors no hi hauria Fira i, per això, hem d’estar atents al que ens demanen i intentar acompanyar-los en tot el que sigui possible”.

Els guardonats d'enguany

A la convocatòria de la quaranta-quatrena edició dels  guardons, s'han presentat un total de tretze màquines d'una desena d'expositors. El jurat de la convocatòria de Fira Mollerussa atorgava els premis a Moreno Intec del Pla del Poal amb el Premi Especial d'Innovació al constructor/expositor de maquinària agrícola o ramadera de l'Estat espanyol. El Premi dels Enginyers Industrials d'Innovació en Maquinària Agrícola s'atorgava a l'empresa Cusiné d'El Palau d'Anglesola, que ha presentat un sistema innovador que permet mesurar el grau de compactació dels terrenys en temps real. 

El tercer guardó premiava la Innovació en Maquinària o Instal·lacions Agroindustrials, atorgat pel Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, Demarcació de Lleida, el rebia la firma Bosch Maquinària Agrícola de Mollerussa, per una màquina d'aclarir arbres de formació en "espaldera" o "palmeta".