El procés participatiu per la reforma del parc de Mollerussa aplega més de 1.300 vots

L'estand municipal durant la Fira de Sant Josep ha determinat una primera victòria pel projecte Para, respira i gaudeix
Estand informatiu de l'Ajuntament de Mollerussa durant la Fira de Sant Josep ©JordiBonilla
photo_camera Estand informatiu de l'Ajuntament de Mollerussa durant la Fira de Sant Josep ©JordiBonilla

La primera fase del procés participatiu per determinar la reforma del parc municipal de Mollerussa ha atret una considerable participació, amb 1.333 persones que han votat per la seva opció preferida a l'estand de l'Ajuntament durant els dies de Fira de Sant Josep. En una de les jornades firals, els representants de dues de les propostes van exposar-les als ciutadans.

El projecte guanyador, Para, respira i gaudeix, presentat per l'equip de Paisarquitectures, Núria Gassó i Eduard Vilà, de Tarragona, ha conquerit la preferència del públic per un estret marge d'un sol vot (613), enfront de Vores (612), una proposta liderada per Antoni Prat Perelló des de la ciutat mallorquina d'Inca. El tercer projecte, Ágora, del madrileny Emilio Díaz González, s’ha endut 108 vots.

Entre els votants, prop d'un 78% són residents a Mollerussa

Presentació d'una de les propostes durant la fira ©JordiBonilla
Presentació d'una de les propostes durant la fira ©JordiBonilla

El procés participatiu en el certamen firal ha estat la primera fase del projecte. S'espera que la segona fase, que inclourà una nova ronda de votació, ofereixi l'oportunitat de consolidar encara més les idees i preferències dels ciutadans en la determinació final del projecte. 

És important assenyalar que, en cas que es consideri oportú en la redacció del projecte tècnic a executar, també es podrien incorporar suggeriments de les altres dues propostes finalistes. A més, serà essencial tenir en compte les propostes que ja han estat aportades pels Consells de Participació Infantil i Adolescent al consistori.

És important destacar que les propostes finalistes van ser seleccionades per un jurat expert, compost per l’enginyer de Camins, Canals i Ports, Joan Santacana Espasa, i els arquitectes Xavier Brufau Niubó, Lluís Guasch i Julio José Mejón Artigas.

Per obtenir més informació sobre el procés i les propostes finalistes, els interessats poden visitar el lloc web municipal: https://www.mollerussa.cat/ajuntament/participacio-ciutadana/.