El programa Orienta preveu oferir inserció laboral a 90 aturats al Pla d'Urgell

El servei que ofereix el Consell Comarcal del Pla d'Urgell ha atès en el seu primer any a 93 persones, de les quals més d'un 25% han aconseguit un lloc de treball
Presentació del programa ocupacional Orienta ©JordiBonilla
photo_camera Presentació del programa ocupacional Orienta ©JordiBonilla

El programa Orienta del Consell Comarcal del Pla d'Urgell tindrà una segona convocatòria aquest 2024 després d'una primera anualitat. La iniciativa té l'objectiu d'oferir orientació professional i inserció laboral a persones que es troben en situació d'atur o amb una professió precària.

La previsió de l'ens comarcal és la de superar els 90 inscrits al programa, la meitat dels quals han de provenir del Servei d'Ocupació de Catalunya, qui finança el programa. La convocatòria està oberta des del 22 de desembre del 2023 i té una durada d'un any. Per ara, s'han fet 7 atencions, tot i que "la demanda forta encara no ha començat", segons ha dit la tècnica d'orientació Iolanda Cuñat.

Les persones interessades poden adreçar-se al Consell Comarcal o fer la sol·licitud a través del SOC

Durant el 2023 van formar part d'Orienta 93 persones, de les quals 26 van aconseguir un lloc de treball, mentre que una quarantena van continuar rebent assessorament. "Tenint en compte que solen ser persones que provenen d'entorns vulnerables, considerem que són bones dades i que les podem mantenir", ha assegurat Cuñat.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal, Carles Palau, ha afirmat que "la voluntat és estabilitzar les persones al territori". En aquest sentit, ha recordat que aquest programa es complementa amb altres com Treball i Formació.

Contractes de pràctiques en administració, habitatge i comunicació

En la presentació del programa Orienta, la tècnica Iolanda Cuñat també ha anunciat un programa de foment de l'ocupació per a joves que impulsa el SOC i gestionarà el Consell Comarcal del Pla d'Urgell. Aquesta convocatòria preveu oferir un contracte de pràctiques d'un any a jornada completa per a les places de tècnic d'administració general, tècnic d'habitatge i tècnic de comunicació.

Per poder fer la sol·licitud cal tenir la formació en cada un dels àmbits, haver acabat la carrera universitària en un màxim de 3 anys abans, no haver disposat de cap altre contracte de pràctiques i estar registrat a Garantia Juvenil