Projecten una xarxa de carril bici per connectar municipis del Pla d’Urgell

La proposta de les associacions Catigat i Agrupem ha estat presentada als diferents alcaldes de la comarca i el Consell Comarcal n’elaborarà un avantprojecte a partir de les rutes ciclistes ja existents i dels carrils bicis municipals

Participants de la marxa Catigat en un dels camins de la futura xarxa bici del Pla d'Urgell ©JosepAPérez
photo_camera Participants de la marxa Catigat en un dels camins de la futura xarxa bici del Pla d'Urgell ©JosepAPérez

El Pla d’Urgell comptarà amb una xarxa de carrils bicis que unirà diferents municipis de la comarca, fruit de la col·laboració de l’associació Catigat amb el Consell Comarcal del Pla d’Urgell i l’associació empresarial Agrupem. L’ens comarcal n’elaborarà un avantprojecte on es definiran els diferents traçats, a partir de les rutes ciclistes ja existents, com les de la prova Catigat.

La proposta es va presentar el passat 6 de novembre al consell d’alcaldies del Pla d’Urgell per tal d’estendre la mà als municipis a col·laborar-hi. En aquest sentit, Mollerussa, Golmés i Linyola són algunes de les poblacions que ja compten amb un carril bici propi que s’uniria a aquesta xarxa.

L’orografia del terreny i les experiències prèvies son alguns dels incentius per a la seva execució

La voluntat és connectar els diferents pobles en dues fases. La primera i més immediata seria amb la implementació de dues vies: una al costat de la N-II creant una nova via específica per a bicicletes i l’altra en l’eix que va des de Torregrossa fins a Linyola. En una segona fase es connectaria internament els municipis amb camins ja existents.

El projecte ha estat rebut positivament pels diferents alcaldes de la comarca. L’alcalde del Palau d’Anglesola, Francesc Balcells, ha assenyalat la oportunitat de rebre subvencions europees per finançar-ho i “convertir el Pla d’Urgell en una Holanda”. Per la seva banda, el president del Consell, Carles Palau, també ha insistit en “la bona base del Pla d’Urgell per ser un model de referència”.