S’inicien les obres de construcció del nou casal del Poal

El mes de desembre es va perimetrar el recinte que ocuparà i en breus començarà l’edificació de l’equipament, que està previst que s’allargui fins al mes de setembre

L'espai perimetrat on s'ubicarà el nou casal del Poal ©JordiBonilla
photo_camera L'espai perimetrat on s'ubicarà el nou casal del Poal ©JordiBonilla

Les obres de construcció del nou casal del Poal han començat aquest dimarts 9 de gener després que al desembre es realitzés el tancament perimetral de l’espai. L’actuació es va adjudicar el passat mes de novembre a l’empresa Codeco Obres, SL. i tindrà un cost d’1.016.015,87 euros, cofinançats per l’Ajuntament del Poal, la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Pla únic d’obres i serveis 2020-2024 (PUOSC), i la Diputació de Lleida.

Renders amb la projecció de les sales del futur casal del Poal ©AjuntamentdelPoal
Renders amb la projecció de les sales del futur casal del Poal ©AjuntamentdelPoal

El nou casal comptarà amb un bar-restaurant amb cuina, un foier de 100 m2 on s’hi realitzaran activitats de diferent índole i un espai polivalent semiobert amb escenari. Aquesta zona ha estat la que ha dut més polèmica entre els veïns per l’obertura de les parets. L’Oficina de Supervisió de Projectes la Diputació obligava a mantenir una climatització a la sala d’entre 17 i 25 graus, el que provocava un increment de l’execució que no podia assumir-se i que ha obligat a deixar part de les parets obertes.

La previsió de l’Ajuntament del Poal és que les obres s’allarguin fins al setembre gràcies a la pròrroga del PUOSC

L’alcaldessa del Poal, Estela Lleonart, ha explicat que, tot i que continua sent el mateix projecte que hi havia previst, l’augment de costos dels materials “va obligar a fer alguns ajustos”, com el de deixar aquest espai semiobert. Tanmateix, Lleonart assegura que, tot i les crítiques rebudes, la paret d’aquest espai ja serà de 2 metres i que la voluntat del consistori és acabar tancant-ho al complet amb una subvenció del proper PUOSC que es presenti.

Renders amb la projecció del futur casal del Poal ©AjuntamentdelPoal
Renders amb la projecció del futur casal del Poal ©AjuntamentdelPoal

El projecte de reforma del casal del Poal ha estat motiu de debat en els darrers anys. El 4 de juliol de 2021 es va dur a terme una consulta popular per escollir el projecte que s’hauria de construir després d’enderrocar l’antic casal, edificat a jova als anys 30. Tot i l’oposició d’un grup de veïns del municipi sota el lema #SalvemElCasal, es va decidir tirar endavant amb l’enderroc, que es va dur a terme el passat mes de maig.