El Saló de l’Automòbil evoluciona per fomentar la descarbonització

García Brustenga, ha destacat que encara existeixen molts dubtes de quin serà el model de fabricació i consum de vehicles, crec que en un principi serà “una variació en funció de les necessitats de cadascun”
Saló de l'Automòbil 2024 ©JosepAPérez
photo_camera Saló de l'Automòbil 2024 ©JosepAPérez

Fira de Mollerussa donava el tret de sortida a la quaranta-tresena edició del Saló de l’Automòbil, un espai de 7.000 metres quadrats que formen part de la zona expositiva de la Fira de Sant Josep.

Un certamen que mostra l’evolució del sector automobilístic tan pel que fa a les propostes dels fabricants com a la demanda del públic, tal com a explicat Jordi García Brustenga, director general d'Estratègia Industrial i de la PIME del Ministeri d'Indústria i Turisme, que ha inaugurat el Saló. “El sector està immers en un procés de renovació”, tal com ho demostra la presència de vehicles tant elèctrics, com híbrids i de baixes emissions.

Saló de l'Automòbil 2024 ©JosepAPérez (3)
Saló de l'Automòbil 2024 ©JosepAPérez (3)

Així i tot, García Brustenga, ha destacat que encara existeixen molts dubtes de quin serà el model de fabricació i consum de vehicles en un futur, crec que en un principi serà “una variació en funció de les necessitats de cadascun”. Mentrestant el cotxe elèctric és el que s’està potenciant a Espanya i Europa perquè “es creu que el vehicle elèctric contribuirà millor al procés de descarbonització”.

En aquest sentit, el director general va afegir que fires com la de Mollerussa, serveixen de test per copsar la demanda i els dubtes dels clients dels concessionaris, que després traslladen a les marques

García Brustenga, també va fer referència a la importància del sector automobilístic, en la generació d’ocupació i economia en el país.

Saló de l'Automòbil 2024 ©JosepAPérez
Saló de l'Automòbil 2024 ©JosepAPérez

Per la seva banda el president de fira i alcalde de Mollerussa, Marc Solsona ha destacat que "s'ha fet un esforç per cobrir totes les necessitats que els expositors ens havien traslladat, com la millora dels terrenys, els lavabos, la connexió wifi, la llum i la seguretat" en el recinte del de les piscines i parc municipal. Solsona també feia referència al resultat econòmic del Saló que l’any passat va ascendir a 5.048.306 euros amb la venda de 151 vehicles.

Saló de l'Automòbil 2024 ©JosepAPérez
Saló de l'Automòbil 2024 ©JosepAPérez

També va participar en l’acte inaugural el president de l'Associació d'Empreses d'Automoció de Lleida, Mario Pinilla, que ha constatat en qualificar de "molt bo" el resultat de l'any passat i s'ha mostrat confiat a aconseguir xifres similars en aquesta edició. Pinilla ha explicat que el Saló de l'Automòbil "dona el tret de sortida a la temporada de venda de vehicles" i ha qualificat el certamen com "una fira verda", ja que és un aparador on veure les noves tecnologies del sector automobilístic.