Saó de Ponent posa fi a una dècada d’activisme cultural al Pla d’Urgell

L’entitat cultural cessarà la seva activitat després d’un últim acte el 21 de desembre i passarà la gestió del  Premi Saó de Ponent de Textos Teatrals a l’Ajuntament de Mollerussa i la Diputació de Lleida

Imatge d'arxiu de la presentació del primer Premi Saó de Ponent el 2016 ©JosepAPérez
photo_camera Imatge d'arxiu de la presentació del primer Premi Saó de Ponent el 2016 ©JosepAPérez

Després de nou anys de dinamisme cultural amb nombroses iniciatives a Mollerussa i la resta del Pla d’Urgell, Saó de Ponent ha volgut posar punt final a la seva trajectòria degut a la impossibilitat de seguir generant activitats atesos els compromisos professionals dels membres de l’entitat. El president de Saó de Ponent, Francesc Pla, ha explicat que “hem fet saó i hem escampat les llavors” amb els diferents projectes que han dut a terme.

Cartell del documental Mollerussa, Pa amb vi i sucre ©SaódePonent
Cartell del documental Mollerussa, Pa amb vi i sucre ©SaódePonent

L’última saonada serà el 21 de desembre amb la projecció del documental Pa amb vi i sucre al centre cultural de Mollerussa. La pel·lícula dirigida per Cristina Simon posa en pantalla setze testimonis que narren la vida mollerussenca de la seva infància durant la segona meitat del segle XX.

Pa amb vi i sucre es va estrenar el 23 d’abril d’aquest any i es podrà recuperar a YouTube després de la darrera projecció

Una de les iniciatives més reeixides de l’entitat ha estat el Premi Saó de Ponent de Textos Teatrals per a Espectacle de Petit Format, que des del 2017 ha permès crear un cànon d’obres teatrals ubicades a la capital del Pla d’Urgell, que han estat editades i representades. La gestió del premi passarà en mans de l’Ajuntament de Mollerussa i la Diputació de Lleida amb la voluntat de donar-hi continuïtat.

Entre altres activitats destacades de Saó de Ponent al llarg dels seus nou anys de vida hi ha la lectura del Poema de Nadal anualment al teatre L’Amistat, el cicle Saó Poètica amb autors del territori o el club de lectura de textos teatrals, entre moltes altres.