Set propostes es presenten al concurs per redissenyar el parc de Mollerussa

Després de passar per una fase de comprovació tècnica dels projectes, la ciutadania podrà escollir entre tres finalistes la proposta que s’executarà

Estat actual del parc municipal de Mollerussa ©JordiBonilla
photo_camera Estat actual del parc municipal de Mollerussa ©JordiBonilla

El 4 de setembre va finalitzar el procés de presentació de propostes per a la transformació del Parc Municipal de Mollerussa. L’Ajuntament ha rebut un total de set propostes, quatre de les quals s’han presentat de manera presencial i la resta, telemàticament. Ara s’obre un termini de 10 dies de comprovació i valoració de cada projecte i, posteriorment, el jurat n’escollirà els tres finalistes, que rebran 1.000 euros cadascú.

La sostenibilitat i els objectius de l’Agenda 2023 són alguns dels criteris que es tindran en compte en la selecció dels projectes.

L’espai va patir una remodelació forçosa fruit del desmantellament de la bassa i la zona d’animals ubicada al centre del recinte. Amb la voluntat de redissenyar el parc, el consistori ha dut a terme un seguit de mesures com cobrir la piscina en desús i incloure-la dins del parc o encarregar un estudi de jardineria i arbrat, tenint en compte que la majoria d’arbres del parc es van plantar als anys 70.

Tal com ha explicat l’alcalde de Mollerussa Marc Solsona aquest dimarts, el procés participatiu per escollir el projecte guanyador està previst per al primer trimestre de l’any vinent. D’aquesta manera, l’execució de la transformació del nou parc es durà a terme al llarg del mandat 2023-2027.