Sidamon celebra la segona edició de la fira de Carabasses Gegants

Durant el dia hi haurà parades de productors locals, mostres d'articles d'artesania elaborats amb carabassa a la Sala de l'Ajuntament, jornades tècniques sobre el cultiu i la qualitat de l'hortalissa; treballs manuals per la quitxalla i exposició de tractors antics pels carrers del municipi
Primera edició de la fira de Carabasses Gegants a Sidamon ©JosepAPérez
photo_camera Primera edició de la fira de Carabasses Gegants a Sidamon ©JosepAPérez

Sidamon ja forma part del circuit internacional Great Pumpkin Commonwealth, competició de cultivadors de carabasses gegants d’arreu del món. El municipi del Pla d’Urgell celebrarà el 17 de setembre en el Parc del Canal el concurs puntuable pel circuit mundial en el marc de la segona edició de la fira de Carabasses Gegants.

Segons va explicar l’alcaldessa de Sidamon, Dolors Tella enguany el certamen tindrà un caràcter més gastronòmic. La passada edició va tenir més protagonisme l’hortalissa en si, i en la segona edició es vol mostrar la qualitat, i les possibilitats culinàries de la carabassa.

Per aquest motiu es duran a terme tallers de cuina que impartiran xefs de rellevància com Mercè Tomàs i Joel Castanyé

Sergi Balcells i Dolors Tella presenten la fira de Carabasses Gegants ©JosepAPérez
Sergi Balcells i Dolors Tella presenten la fira de Carabasses Gegants ©JosepAPérez

El regidor, Sergi Balcells destacava que enguany ha sigut molt complicat el conreu de les carabasses gegants, per culpa de la sequera i les altes temperatures. Així i tot, Balcells assegura que es podran veure exemplars que superaran els cinc-cents quilos, i també alguna síndria gegant, que no competirà en el concurs. Pel que fa a la fira, enguany hi participaran una vintena d’expositors, el doble que en la passada edició.

Els primers classificats es repartiran una dotació econòmica de 850 euros i premis d'articles de patrocinadors i col·laboradors locals i comarcals.

En la primera edició del concurs es va proclamar guanyador el cultivador de Santa Maria de Palautordera, Salvador Mogas amb un exemplar de 495 quilos, i, en segon lloc, la parella de cultivadors de la partida Copa d'Or de Lleida, Jaume Bordes i Josep Girau amb una hortalissa de 442 quilos 

Durant el dia hi haurà parades de productors locals, mostres d'articles d'artesania elaborats amb carabassa a la Sala de l'Ajuntament, jornades tècniques sobre el cultiu i la qualitat de l'hortalissa; treballs manuals per la quitxalla i exposició de tractors antics pels carrers del municipi.

La fira la inauguraran els gegants locals, Bartomeu, la Roser i l'Andreu que animaran la llonganissada popular al Parc del Canal, i a partir d'1/4 de dotze del migdia pesatge de les carabasses.