Solsona valora la inversió institucional de més de mig milió d'euros a la Fira de Sant Josep de Mollerussa, que permet un "salt qualitatiu" i "continuar sent referent"

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
photo_camera OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Redacció | Foto: Fira de Mollerussa

L’alcalde de la capital del Pla d’Urgell i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha remarcat aquest dimarts la inversió institucional a l’ens firal per un import superior al mig milió d’euros, ajuts que permeten fer “un salt qualitatiu amb la remodelació del Recinte Firal” i “poder continuar competint”, no contra ningú, ha afegit, sinó “per continuar sent referent firal”. Solsona, acompanyat pel director del Patronat, Xavier Roure, han presentat el calendari de certàmens de l’ens firal per a aquest 2023 en el marc de la tradicional trobada anual amb els mitjans de comunicació de Lleida.

“Després d’anys de picar pedra”, l’alcalde s’ha mostrat satisfet enguany per haver-se aconseguit aquestes aportacions institucionals i que s’afegeixen a l’únic ajut que l’ens rebia de part de la Diputació de Lleida. Així, als 135.000 euros d’aquesta, enguany caldrà sumar 100.000 euros del Ministeri d’Indústria —fruit d’una esmena del Partit Demòcrata als Pressupostos Generals de l’Estat, ha recordat Solsona— i 250.000 més dels departaments d’Indústria i Acció Climàtica de la Generalitat, adreçats aquests últims a posar en marxa les obres de remodelació del Recinte Firal per a la 150a Fira de Sant Josep, certamen que se celebrarà del 17 al 19 de març i que obrirà el calendari d’esdeveniments d’enguany. A banda, l’Ajuntament de Mollerussa també inclou aquest any una partida de 65.000 euros per a la recol·locació del parc d’atraccions, espai que es trasllada de l’esplanada de darrere dels Pavellons Firals. Aquesta zona, amb 19.000 m²  —dels quals 9.000 m² són nets per a exposició— es destinarà a acollir els concessionaris de tractors i maquinària agrícola.

En aquest sentit, Solsona ha recordat que la reorganització del Recinte Firal que s’estrenarà en aquesta 150a edició de la Fira de Sant Josep es deu a la demanda de part dels expositors i afectarà també la resta del certamen, amb l’objectiu d’incidir en la professionalització de la fira. Els canvis previstos no suposaran una disminució de la part expositiva, sinó que deixen lloc fins i tot a la seva ampliació. Aquesta remodelació permetrà ocupar menys espai urbà, especialment a l’avinguda del Canal, ja que està previst que l’exposició s’iniciï a la cruïlla amb el carrer d’Arbeca, deixant obert el trànsit per la rotonda que hi ha en aquest punt.

Solsona, al director: “No ens ha tocat un mandat fàcil”

Durant la seva intervenció, l’alcalde ha agraït al director la seva feina en un mandat que no ha estat fàcil, amb dos anys de pandèmia en què es va haver d’anul·lar esdeveniments, refer el calendari o fins i tot arriscar-se a fer fires quan “s’obria una finestra”. “Ens ha costat remuntar com a institució aquesta pandèmia, però ja està, ho hem aconseguit”, ha manifestat. És per això que avui el president de Fira de Mollerussa ha volgut presentar un 2023 “amb il·lusió, amb ganes i amb l’esperança que serà un bon any firal i, per tant, tota aquella feina feta també es veurà reconeguda”, ha afegit.

Pel que fa a la 150a Fira de Sant Josep, que enguany recuperarà activitats com la 20a Borsa Interpirinenca de Cereals o l’Aplec de Joves del camp, Solsona ha avançat també que el dia 12 de març tindrà lloc un acte institucional al teatre L’Amistat on, entre altres coses, es presentarà un llibre amb motiu de l’aniversari així com un documental.

Per la seva part, el director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, ha fet un repàs dels certàmens celebrats el 2022, primer any que es va poder complimentar el calendari després de la pandèmia per la covid-19, alhora que s’ha referit als gairebé 10 milions d’euros tancats en vendes de cotxes nous i d’ocasió al Saló de l’Automòbil de la Fira de Sant Josep, l’Autotrac i l’Autotardor.

El director ha estat també l’encarregat de presentar la nova imatge dels certàmens del 2023, amb els cartells promocionals de les diferents fires: 150a Fira de Sant Josep i 42è Saló de l’Automòbil, del 17 al 19 de març; 33a fira Autotrac, del 21 al 23 d’abril; 28è Expoclàssic, els dies 17 i 18 de setembre; el 22è Concurs de Pintura Ràpida “Ciutat de Mollerussa”, el 24 de setembre; la 28a fira Autotardor, del 20 al 22 d’octubre, i la 16a Mollerussa Lan Party, del 9 al 12 de novembre.