Teclam’s s’acomiadarà amb un concert benèfic contra el càncer a Linyola

La formació musical linyolenca hereva de Telestar i Escorpiones ha decidit posar punt i a part a la seva activitat musical, malgrat que continuarà amb altres accions solidàries

Concert del grup Teclam's a Linyola amb la participació d'infants del municipi ©JosepAPérez
photo_camera Concert del grup Teclam's a Linyola amb la participació d'infants del municipi ©JosepAPérez

L’any 2012 naixia a Linyola el grup Teclam’s, fruit d’un retrobament entre antics membres dels grups Telestar i Escorpiones, bandes mítiques del pop dels 60 al Pla d’Urgell. Al llarg de més d’una dècada, la formació musical ha desenvolupat una tasca solidària amb diferents concerts arreu del territori en benefici de causes com la diabetis, l’Alzheimer o la lluita contra el càncer, entre altres. La darrera d’aquestes actuacions serà aquest dissabte 11 de novembre al pavelló poliesportiu de Linyola a partir de dos quarts de nou del vespre.

La portaveu de Teclam’s, Carme García, ha explicat que “la tasca musical la deixarem de fer, però el grup continuarà amb accions socials”, ja que aquesta fou la llavor inicial del projecte. Les entrades estan a la venda per 5 euros a la Ferreteria Amorós o a taquilla i els beneficis es destinaran a l’Associació Contra el Càncer de Linyola.

El repertori d’aquest últim concert comptarà amb cançons de grups com Queen, The Beatles o Lax’n’Busto

Diferents membres del grup Teclam's amb l'alcalde de Linyola, Xavier Alins ©JordiBonilla
Diferents membres del grup Teclam's amb l'alcalde de Linyola, Xavier Alins ©JordiBonilla

Per la seva banda, l’alcalde de Linyola, Xavier Alins, ha manifestat que “estem tristos pel comiat de Teclam’s”, però al mateix temps ha volgut agrair la feina feta pel grup al llarg d’aquests anys. Alins ha emplaçat a la ciutadania a trobar un relleu generacional per aquest projecte que ha combinat música i acció social durant tants anys.

Al llarg de la seva trajectòria, el grup dirigit per Jesús Molina ha actuat a diverses poblacions i ha col·laborat amb alumnes de l’escola El Sitjar de Linyola. Alguns dels seus concerts més memorables han tingut lloc a l’església de Santa Maria de Linyola, fruit de la bona entesa amb mossèn Pere, qui va facilitar la primera actuació de Teclam’s a la parròquia l’any 2014.