Torna el cicle que marida ‘Lletres i vins’ i que acollirà la presentació del vi del Centenari del Teatre L’Amistat a Mollerussa

Redacció | Foto: Ajuntament de Mollerussa

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila acollirà durant el mes de febrer una nova edició del cicle Lletres i Vins dins el projecte Biblioteques amb DO, que vol abordar la cultura del vi des d’altres vessants i del qual l’any passat se’n va fer un parèntesi motivat per la pandèmia. Entre les activitats programades hi ha la presentació del Vi del Centenari del Teatre L’Amistat, etiquetat especialment per l’ocasió en col·laboració amb el Celler del Castell del Remei. Serà el pròxim 16 de febrer a les 8 h del vespre, excepcionalment a L’Amistat, en un acte que anirà acompanyat d’un concert d’àries d’òpera a càrrec de la soprano Cristina Escolà, acompanyada al piano per Jordi Cubiró, professor de l’Escola Municipal de Música de Mollerussa, i en el qual se servirà una copa del vi commemoratiu. 

El cicle, però, començarà el pròxim 9 de febrer a les 8 h del vespre a la biblioteca amb un taller d’iniciació al món del maridatge de la mà del sommelier mollerussenc, Xavier Ayala. Per participar-hi, cal inscripció prèvia al telèfon 973 71 2248. Un altre dels actes que formaran part de la iniciativa es farà el 23 de febrer a les 8 del vespre també a la biblioteca i consistirà en la conferència que porta per títol El vi i el cava a la publicitat: de les bombolles a Martin Scorsese, a càrrec de Pablo Sancho, responsable de projectes de la Federació Catalana de Cineclubs.

Així mateix, hi ha previst un darrer acte fora del calendari de febrer a les instal·lacions del Castell del Remei. Serà el 7 de maig i s’emmarcarà també dins dels actes d’homenatge que s’estan duent a terme enguany amb motiu del centenari del prolífic escriptor lleidatà Josep Vallverdú.