La transformació del parc municipal de Mollerussa comença a caminar

L’Ajuntament ha presentat les tres propostes finalistes del concurs d’idees per la remodelació de l’espai, les quals se sotmetran a votació popular el març del 2024

El regidor Pere Garrofé detallant les diferents propostes de les idees de reforma del parc ©JordiBonilla
photo_camera El regidor Pere Garrofé detallant les diferents propostes de les idees de reforma del parc ©JordiBonilla

El parc municipal de Mollerussa mudarà de pell durant els propers anys amb la voluntat d’esdevenir un espai més sostenible i adaptat als diferents usos. En aquest sentit, després de rebre set propostes dins del concurs d’idees, l’Ajuntament ha escollit les tres finalistes que se sotmetran a votació popular el març del 2024, amb un procés participatiu que podria vincular-se a l’estand municipal de la fira de Sant Josep.

Totes tres propostes recullen “línies conceptuals clares”, com ha explicat el regidor de Planificació Urbanística, Pere Garrofé, i compleixen amb escreix les bases del concurs com la modificació dels accessos, la implementació d’espais polivalents o la sostenibilitat, entre altres.

Les tres finalistes preveuen peatonalitzar el passeig d’accés des de la carretera de Miralcamp amb un eix vertebrador que travessi el parc

Para, respira i gaudeix és el projecte presentat per Núria Gassó i Eduard Vilà de Tarragona, el qual preveu ampliar l’accés per la carretera de Miralcamp eixamplant el carrer agafant espai de la zona verda de les piscines. Altres idees destacades d’aquest projecte són la tanca que permetrà clausurar part del parc durant al nit deixant una zona de pas oberta les 24 hores o la distribució que es fa per als usos firals del recinte.

Un dels projectes finalistes per la reforma del parc municipal ©JordiBonilla
Un dels projectes finalistes per la reforma del parc municipal ©JordiBonilla

Per la seva banda, Àgora és el nom de la proposta del madrileny Emili Díaz González, que planteja una gran plaça central envoltada pels diferents espais que ha d’incloure el futur parc. L’arquitecte també projecta una zona d’aigua per refrescar-se a l’espai de l’antiga piscina de les escales, a més de la incorporació de nou arbrat.

Finalment, Antoni Prat Perelló ha presentat Vores, on a diferència de l’anterior, la plaça planificada s’integra de manera tova a l’eix central del parc i crea diferents subespais com un petit bosc per illes als laterals.

L’alcalde Marc Solsona ha recalcat que es tracta d’un concurs d’idees i que “no vol dir que la guanyadora s’executi al 100%”, sinó que servirà de base per redactar-ne el projecte. El primer edil ha valorat la possibilitat que es puguin incorporar elements dels altres dos finalistes que no surtin escollits per la ciutadania.

L’actuació no té una data fixada d’inici i, segons l’alcalde, “dependrà del projecte i del finançament”

Solsona ha explicat que el projecte preveu redactar-se al 2024, un cop finalitzat el procés participatiu, i que es valorarà la possibilitat de subscriure’s a alguna línia de subvencions, tenint en compte el component sostenible del nou parc alineat amb l’agenda 2030. També s’ha apuntat la voluntat d’incloure al recinte les propostes fetes pels Consells de Participació Infantil i Adolescent de la ciutat en matèria de joc i lleure.