Vila-Sana commemora l'aniversari de la Confraria de la Mare de Déu de la Cabeza

Foto: Ajuntament de Vila-Sana.

Vila-Sana es va tornar a omplir enguany per celebrar el 29è aniversari de la Confraria de la Mare de Déu de la Cabeza. Després de les dificultats que ha provocat la pandèmia en les dues últimes edicions, l’assistència va tornar a ser multitudinària amb al voltant de 1.000 persones congregades a la capella de la Casa Vella.

La Mare de Déu de la Cabeza va arribar a Vila-sana procedent d’Andujar (Jaen) fa més de 300 anys i, des d’aleshores, està a la capelleta de la Casa Vella a on va ser venerada per la població.

La litúrgia va estar presidida pel Bisbe de Solsona, Francesc Consesa, acompanyat del rector de Vila-sana, mossèn Climent Capdevila. Com en les passades celebracions prèvies a la pandèmia, hi van participar el cor rociero Romero i Jara de la casa d’Andalusia, dirigit per Francisco Muñoz.

També hi va haver les actuacions del Ball de Gitanes de Cervera i de la Coral de Dones de Vila-sana dirigides per Pilar Pelegrí que van cantar els Goigs de la Mare de Déu de la Cabeza. Una de les novetats d’enguany va ser que l’adoració a la Verge no es va fer a través de petons, sinó que tots els assistents van alçar i moure un mocador blanc en senyal d’adoració.

Tal com es va fer l’any passat, quan la celebració va estar molt marcada per les restriccions per la pandèmia, la litúrgia es va emetre a través de YouTube. D’aquesta manera, es vol arribar a les persones que no poden assistir presencialment a la missa.

L’acte va comptar l’alcalde de Vila-sana, Joan Sangrà, i amb nous confrares com el propi bisbe; el subdelegat del Govern central; José Crespín; el diputat de la Diputació de Lleida; Ferran Accensi; el president del Consell del Pla d’Urgell, Rafel Panadés; o, entre d’altres, la presidenta d’Afanoc, Maite Montañes. La celebració va ser conduïda per la popular periodista, Mari Pau Huguet.