Vilanova de Bellpuig obre les portes de la llar d'infants La Placeta

L'espai ha estat pensat des d'una vessant pedagògica i suposa el primer edifici destinat al servei d'escola bressol, malgrat que fa més de 50 anys que es presta al municipi
Interior de la nova llar d'infants de Vilanova de Bellpuig ©JordiBonilla
photo_camera Interior de la nova llar d'infants de Vilanova de Bellpuig ©JordiBonilla

La nova llar d'infants La Placeta de Vilanova de Bellpuig és una realitat des d'aquest dissabte. La inauguració del nou equipament educatiu de titularitat municipal ha estat el colofó d'un procés que va iniciar-se el 2019 després que el Departament d'Educació de la Generalitat demanés a l'Ajuntament un nou emplaçament de l'escola bressol per poder ampliar l'Escola Marinada, que és on s'ubicava la llar d'infants en un mòdul prefabricat.

El president Joan Talarn i l'alcaldessa Dolors Pascual destapant el nom de la llar d'infants ©JordiBonilla
El president Joan Talarn i l'alcaldessa Dolors Pascual destapant el nom de la llar d'infants ©JordiBonilla

La Placeta compta amb diferents aules multidisciplinàries pensades per a les tasques educatives, així com equipada amb cuina, serveis adaptats i una zona enjardinada. El projecte s'ha dissenyat sota criteris de sostenibilitat, biohabitabilitat i geometria sagrada. "L'espai no és un caprici, és una eina molt potent a nivell pedagògic", ha assegurat durant l'acte d'inauguració la directora del centre, Bet Soldevila.

El nou centre s'ubica al costat de l'escola amb l'objectiu de facilitar la conciliació familiar i promoure la relació entre infants. A més, si en un futur calgués catalogar-la com a llar d'infants rural (de menys de 10 alumnes), seria necessari estar ubicada al costat del centre d'educació primària. 

L'acte ha estat conduït per l'antropòloga Marta Rallo, que ha fet un repàs a la història de les llars d'infants del municipi

Per la seva banda, l'alcaldessa de Vilanova de Bellpuig, Dolors Pascual, ha posat d'exemple la nova llar d'infants com un equipament que "ajuda a arrelar la gent al poble". En la mateixa línia, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha reivindicat l'aposta per la llar d'infants "perquè és el principi del futur d'un municipi".

El nom La Placeta va ser escollit a través d'un procés participatiu en el qual els veïns de Vilanova van poder proposar i justificar diferents propostes per batejar la llar d'infants. A l'enquesta van participar-hi 258 persones que van escollir el nom entre 18 finalistes.