Vilanova de Bellpuig retrà homenatge als seus difunts caiguts a la Guerra Civil

Redacció | Foto: Bona Premsa

L’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig retrà homenatge a les seves víctimes caigudes durant la Guerra Civil en un acte commemoratiu que tindrà lloc demà dimarts, dia 1 de novembre, a les 12 h.

L’esdeveniment comptarà amb l’assistència del delegat Territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Sr. Bernat Solé Barril; la diputada i portaveu de la Diputació de Lleida, Sra. Mercè Carulla; l’alcaldessa de Vilanova de Bellpuig, Sra. Dolors Pascual, així com representants del Memorial Democràtic i del Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

En el decurs de l’acte, que se celebrarà al cementiri municipal, s’inaugurarà una placa commemorativa per recordar els noms dels 56 veïns de Vilanova de Bellpuig caiguts durant el conflicte bèl·lic, els quals estaran presents també amb un muntatge fotogràfic perquè els familiars convidats puguin honorar-los.

Amb aquest acte de dignificació i reparació, l’equip de govern local vol fer un reconeixement a les víctimes -i, de retruc, a les seves famílies— i alhora posar en relleu la tasca d’historiadors, funcionaris i persones anònimes que han contribuït a la recuperació i documentació de la memòria històrica.