Es vol crear un registre comarcal per retirar amiant al Pla d'Urgell

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell i el Palau d'Anglesola volen unir esforços per facilitar la retirada del fibrociment, aprofitant les diferents subvencions disponibles
Obrer caminant per la teulada de l'antic cinema d'Urgell, on estan retirant les plaques d'uralita, el dia 11 de juliol de 2019 (Horitzontal)
photo_camera Un operari treballant en la retirada d'amiant d'un edifici ©JoanaGarreta/ACN

El registre del fibrociment i la seva gestió va ser el punt focal de la trobada entre el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Carles Palau, i l'alcalde del Palau d'Anglesola, Francesc Balcells, el passat 9 de febrer.

En la reunió, es va subratllar la necessitat de coordinar esforços per retirar aquest material amb amiant, considerat perillós per al medi ambient i la salut pública. Aprofitant les subvencions de l’Agència Catalana de Residus, es va acordar treballar conjuntament des de l’àrea de Medi Ambient del Consell per aconseguir un registre a escala comarcal.

1707649144877
Visita del president del Consell Comarcal del Pla, Carles Palau, al Palau d'Anglesola ©CCPlaUrgell

Per la seva banda, Balcells va assenyalar la necessitat d'incrementar els serveis tècnics del municipi, així com la importància de l'adhesió de l'ens comarcal al manifest per una educació 360 a temps complet, destacant el lideratge del Palau en aquest àmbit.

Un altre dels temes de l'encontre va ser l'establiment d'una comunicació més eficient entre les dues institucions. Per fer-ho, s'ha proporcionat un organigrama dels serveis del Consell, juntament amb les dades de contacte de cada departament i una carta de serveis.