Ponent tanca l'any amb 7 morts criminals, la xifra més alta en els 11 anys que els Mossos tenen registres

Redacció | Foto: Arxiu ACN

Les comarques de la plana de Lleida tanquen el 2022 amb 7 crims, la xifra més alta en els 11 anys que els Mossos d'Esquadra tenen registres. El primer al gener, quan troben mort d'un tret un home en una zona boscosa de la Baronia de Rialb (Noguera). També es cometen dos parricidis; al febrer d'un nadó de tres mesos a Artesa de Segre (Noguera) i al juny d'un nadó acabat de néixer en un pis de Lleida. A l'abril apareix mort a punyalades un taxista de 43 anys a Lleida. A ganivetades en baralles, moren un home a les Borges Blanques a l'octubre i un altre a Mollerussa al novembre. L'últim crim, un feminicidi al desembre a Lleida. Només al 2019 no es va cometre cap crim a Ponent mentre que el 2013 i el 2017 n'hi va haver 4 amb 5 morts.

El 25 de gener els Mossos d'Esquadra troben mort d'un tret un veí d'Oliana (Alt Urgell) de 60 anys en una zona boscosa de la Baronia de Rialb (Noguera). És el primer dels 7 crims registrats a Ponent, una xifra anual rècord des del 2012, el primer any en què es poden consultar les dades delictives recopilades pels Mossos. La matinada del 10 d'abril apareix mort a punyalades un taxista de 43 anys al barri de la Bordeta de Lleida. Els Mossos encara no han detingut cap persona relacionada amb aquests dos casos. Sí que hi ha detinguts per les altres cinc morts criminals, dues d'elles nadons.

El 28 de febrer troben mort un nadó de tres mesos a Artesa de Segre (Noguera) i en detenen els pares, una noia de 19 anys i un home de 32, que ingressen a presó. El Síndic de Greuges obre una actuació d'ofici i conclou que hi ha hagut descoordinació entre administracions i falta de suport social a la mare, una jove extutelada i amb discapacitat. El 29 de juny troben mort en un pis de Lleida un nadó acabat de néixer. S'apunta que hauria mort ofegat i detenen la mare, de 22 anys, que assegura no saber que estava embarassada.

El 9 d'octubre mor apunyalat un home de 34 anys durant una baralla a les Borges Blanques i l'autor confés s'entrega als Mossos dos dies després. També en una baralla, el 23 de novembre mor apunyalat un home a Mollerussa, arran d'una disputa entre dues famílies enemistades des de feia temps. L'últim crim, un feminicidi. L'11 de desembre troben el cadàver d'una dona al seu traster a Lleida. En detenen l'home que ingressa a presó.