Els alcaldes Baix Pallars i Soriguera transmeten a Crespín la seva preocupació pel progressiu despoblament que pateixen

Text: Redacció / Foto: Subdelegació del Govern a Lleida

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha reprès avui l’agenda de visites al territori amb dues reunions de treball amb l’alcaldessa de Baix Pallars i amb l’alcalde de Soriguera per conèixer les necessitats d’aquests municipis del Pallars Sobirà. 

La primera reunió ha tingut lloc a l’Ajuntament de Baix Pallars on ha estat rebut per l’alcaldessa, Anna Sentinella, i posteriorment s’ha desplaçat a l’Ajuntament de Soriguera on s’ha reunit amb l’alcalde, Josep Ramon Fondevilla. En totes dues reunions s’han abordat qüestions relacionades amb el futur del municipi i els nous projectes que pretenen impulsar els equips de govern d’aquests dos ajuntaments.

Una de les qüestions tractada en el decurs de totes dues reunions ha estat el progressiu despoblament que pateixen els petits municipis, en especial, els situats a la zona prepirenaica i de muntanya. En aquest sentit, el subdelegat del Govern ha assegurat que el nou govern de coalició de Pedro Sánchez, que “després de la sessió d’investidura d’avui comença ja a desplegar les seves propostes de treball, impulsarà, entre altres mesures de caire social i econòmic, l’Estratègia Nacional Davant el Repte Demogràfic per donar resposta al progressiu despoblament en zones com el Pallars Sobirà”.

Segons Crespín, aquesta iniciativa “ha de permetre generar noves expectatives a totes aquelles persones que decideixen seguir vivint en nuclis petits i mantenir el seu projecte personal, familiar i professional” i ha recordat que entre els objectius de l’Estratègia Nacional Davant el Repte Demogràfic hi ha la connectivitat tecnològica territorial com a eina bàsica per crear noves oportunitats i evitar el despoblament.